Ringbe száll D. K.?

2021. április 22. 13:51

Dr. Dávid Ferenc
Hírklikk
A DK korábban jelezte: ha önállóan jelöltet állít, az kizárólag Dobrev Klára lehet.

„Április utolsó harmadában vagyunk, lassan itt az ideje, hogy a választók megismerjék az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek névsorát. Megy a találgatás, hiszen a Magyar Szocialista Párt és a Demokratikus Koalíció még nem fedte fel az előválasztási versenybe beszálló aspiráns nevét. A DK korábban jelezte: ha önállóan jelöltet állít, az kizárólag Dobrev Klára lehet. Érdemes tehát már most mérlegelni: alkalmas jelölt-e a párt uniós képviselője, az Európai Parlament alelnöke?

Sokak számára csak 2019-ben vált ismertté a neve, hiszen az EP-választásokon – a DK listavezetőjeként – robbant be a köztudatba. Intenzív és eredményes kampányával elérte, hogy pártja négy mandátumhoz jusson a kontinentális parlamentben. Én viszont húsz éves távlatra is vissza tudok tekinteni, hiszen az akkor alig harminc éves fiatal hölgy már főosztályvezető-helyettesként a Pénzügyminisztériumban dolgozott, majd »átigazolt« a Miniszterelnöki Hivatalba, ahol 2002-2004 között a Nemzeti Fejlesztési Terv és EU Támogatások Hivatalának elnökhelyettese lett. Néhányszor láthattam/hallhattam az akkor még működő Országos Érdekegyeztető Tanács plenáris fórumán, ahol kizárólag szakmai kérdésekben nyilvánult meg. 2004 után »eltűnt« a szemünk elől, hiszen férje miniszterelnökké választását követően, azonnal lemondott pozíciójáról. A közgazdasági és jogi végzettséggel rendelkező, valamint több idegen nyelven beszélő hölgy tehát rendelkezik államigazgatási gyakorlattal, és már uniós csatlakozásunk előtt foglalkozott a közösségi források elosztásának elméletével és gyakorlatával. A félbehagyott közszolgálati pályát követően, elsősorban a család tulajdonában lévő vállalkozást irányította, amelynek 2009-től vezérigazgatója.

Dobrev Klára tehát szerzett ismereteket a központi államigazgatás területén, de az üzleti szektor légkörét is jól ismeri. Ellenpontként jelzem, hogy hazánk három legmagasabb közjogi méltósága közül egyik férfiú sem dolgozott egyetlen percet sem kormányhivatalban, de a vállalati szféra levegőjét sem szívták.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezt sem Gál J. sem Feri nem fogalmazhatta volna meg szebben... Egészen elérzékenyültem......... Az előválasztáson Jákobra fogok szavazni....biztos ami ziher...

Azt szoktam mondani, hogy vedd elő a legelképesztőbb
összeesküvéselméleteidet, emeld köbre és akkor alulról súrolod a
valóságot.

Persze ez csak akkor igaz, ha elég élénk a fantáziád. Szegényes
fantáziával esélyed sincs megsejteni a valóságot.

Van az a régi, kislánykori, ügyesen elkaptt, alaposan retusált fénykép, dehát az elkerülhetetlen, h. kiderüljön, a mai Populisszima már nagyon máshogy néz ki és ezen a decens kis nyaklánca sem segít. Ha megszólal, ami szintén elkerülhetetlen, a tartalom és forma (hangszín, hangsúlyozás) egysége mellbe vágó.

Reménykedem.

Ez az! A DK az D.K&Co.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés