Palkovics Karácsonnyal és Baranyival tárgyalna a Diákvárosról

2021. április 21. 17:59
Olyan ajánlatunk van, ami pestiesen szólva, nem lesz semmi – mondta el a miniszter az atv.hu-nak szerdán.

„Ha úgy gondolja a főváros és a ferencvárosi önkormányzat, hogy meg akarja akadályozni a Fudan projektet, lelkük rajta. De annak tudatában kell lenniük, hogy ezzel gyakorlatilag beismerik, nem akarják, hogy a hazai felsőoktatást érdemben fejlesszük, versenyképesebbé tegyük, hogy szerintük a magyar fiatalok nem tartanak igényt korszerű képzésekre” – mondta Palkovics László az atv.hu-nak a Fudan-Diákváros projekt miatt kirobbant konfliktus kapcsán.

Ha az amerikai elnök ellátogat az MIT-re, és tart egy előadást az amerikai értékekről, az baj?

Hszi Csin-ping kínai elnök a Csingua Egyetemen a Kínai Kommunista Párt megalakulásának a 100. évfordulója alkalmából tett látogatásán azt mondta, hogy „a felsőoktatás kulcsfontosságú a szocialista jövő építésében, és jónak nevezte, hogy az egyetemen a hallgatók és a tanárok vörösek és professzionálisak” – említette meg az ATV a miniszternek azt firtatva, hogy az ide költöző egyetem a kínai kommunista államrend ideológiáját fogja közvetíteni. 

„A példára visszatérve, ugye nem probléma, ha az amerikai elnök tart egy előadást bármelyik amerikai egyetemen? Ő is a politikát képviseli, úgy, ahogy a kínai miniszterelnök tette. Az Egyesült Államok elnöke demokráciáról beszél Amerikában, Kínában pedig a saját társadalmi berendezkedésükről beszélnek” – válaszolta Palkovics László. 

Nem lesz ideológiai képzés a Fudan Egyetemen

A miniszter elmondta, hogy

az épülő egyetemen gazdasági, műszaki és orvostudományi képzés lesz.

Palkovics László emlékeztetett, hogy a Corvinus Egyetemmel együttműködésben a Fudannak ma is van Budapesten gazdasági képzése, ahol az első MA-s évfolyam idén diplomázik. 

„Nézzük meg, hogy akik ezen végeztek, mit gondolnak a színvonalról, volt-e ott bármilyen ideológiai képzés vagy nyomás. Mert akikkel én beszéltem, azok azt mondták, hogy életük legjobb mesterképzésén vettek részt a Fudan és a Corvinus együttműködésében” – emelte ki.

Széles spektrumon fognak képzések folyni a Fudan Egyetemen

A tervek szerint empirikus elemzés és menedzsment-technológia, gazdasági stratégiák, pénzügyi tervezés, programmenedzsment, kínai nyelvi készségek, nemzetközi tanulmányok és geopolitikai képzések, gyógyszerészet- és orvostudományi, adattudományi és big data képzések, kommunikációs mérnök és médiatanulmányok, járműmérnökök képzése, automatizált rendszerek képzések lesznek a Fudan Egyetem kínálatában.

A miniszter kiemelte, hogyaz orvostudományi képzés is a klasszikus európai orvoslást oktatja majd és nem a kínai gyógymódokat.

„Ha megnézi az elmúlt hat évet, a konfliktusokban én mindig mindenkivel egyeztettem, a fél világot keresztülutaztam. Ezt a szokásomat, hogy megpróbálok másokkal tárgyalások útján megállapodni, nem szeretném föladni. Erre amiatt is szükség van, mert a jobbító szándékainkat sokszor előítéletes módon félreértik, vagy a változásokban ellenérdekeltek félremagyarázzák. A városvezetők tiltakozása mögött ezúttal inkább az információhiányt sejtem, ebben a mi mulasztásunk is benne lehet, de ez nem olyan hiba, amit fehér asztal mellett ne lehetne kijavítani” - mondta és megerősítette, miszerint már tárgyalásokat folytat Ferencváros és Budapest ellenzéki polgármestereivel, hogy „létrehozzunk egy olyan beruházást, ami mind Budapest fővárosnak, mind Ferencvárosnak egy ékszerdoboza lesz”.

Fotó: MTI, Déli Városkapu

Összesen 67 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az egyetem legfeljebb máshol , ha Budapestnek nem kell .
Pedig pénzt hozna.

Ők viszont Budapesten költenének nap mint nap .

Szerintem ezt nem lehet, de vidéki nagyvárosok többen is örülnének neki

A kérdést a népszavazásra Fegyőr fogalmazza meg. Ön mit szeretne Ferencvárosban: BLM szobrot vagy egyetemet?

Pont olyan, mint a turizmus

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés