A Mi Hazánk Mozgalom: Kobozza el az állam az érkező migránsok pénzét!

2021. április 21. 12:38
Toroczkai László szólt arról is, arra kérik a kormányt, „kövesse Dánia példáját, és toloncolja ki az összes menedékkérőt az országból”.

A Mi Hazánk Mozgalom arra kéri a kormányt, tegye lehetővé, hogy a magyar hatóságok elkobozhassák az illegális migránsoknál talált pénzt – mondta a párt elnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. Toroczkai László, aki a magyar–szerb határon fekvő Ásotthalom polgármestere is, hozzátette: településük térségében az utóbbi időben nők és gyermekek már egyáltalán nincsenek az elfogott illegális bevándorlók között, szinte kizárólag fiatal, életerős férfiak érkeznek, jelentős pénzösszeggel a zsebükben.    Emlékeztetett: a migránsok sok ezer eurót fizetnek az embercsempészeknek, hogy eljussanak Ausztriába, az embercsempészet az egyik legjövedelmezőbb üzletté vált, rengeteg bűnöző él ebből.

Az illegálisan az országba érkezők pénzének elkobzásával kapcsolatban kiemelte, a migránsok „tartoznak ennyivel a magyar államnak”, a magyar adófizetők ugyanis már eddig is sok pénzt költöttek arra, hogy megvédjék az ország déli határát. Megjegyezte:

ha bevezetné Magyarország ezt a szabályt, a migránsok – a pénzüket féltve – valószínűleg más útvonalat választanának,

„vagy egyáltalán nem is jönnének”. Toroczkai László szólt arról is: a Mi Hazánk Mozgalom arra kéri a kormányt, „kövesse Dánia példáját, és toloncolja ki az összes menedékkérőt az országból”. Megjegyezte: Dánia a közelmúltban egyértelművé tette, hogy Szíriát biztonságos országnak tekinti.

Kijelentette: egyedi esetektől eltekintve Magyarországon a menekültstátuszt senkinek nem kell megadni, hiszen nincs a szomszédos országokban olyan háborús helyzet, hogy tömegesen jöjjenek menedékkérők Magyarországra. A nem szomszédos országokból érkezők pedig már áthaladtak egy biztonságos országon – jegyezte meg a politikus.

(MTI)

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés