Mindenkit oltásra buzdít a korábban lélegeztetőgépre került politikus

2021. április 21. 19:45
Világossá vált előttem, hogy ha lehetőségem lesz rá, akkor mindenkit arra fogok buzdítani, hogy oltassa be magát – mondta Sepsey Tamás.

Kétoldali tüdőgyulladása lett, majd lélegeztetőgépre is került Sepsey Tamás, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal volt vezetője, az ÁSZ volt főigazgató-helyettese, de két hét lélegeztetés és hat hét kórházi ápolás után szerencsésen túlélte a koronavírus-fertőzést. Az MDF egykori országgyűlési képviselője a saját tapasztalatai alapján mindenkit regisztrációra és oltásra buzdított – adta hírül szerdán az Origó. 

„Aki átélte a betegségnek az igen súlyos változatát, és szembe kellett néznie azzal, hogy nincsen visszaút, az talán hitelesebben tud megszólalni ebben a kérdésben, mint azok, akik csak messziről láttak kórházat és lélegeztetőgépet” – mondta Sepsey Tamás.

Sepsey Tamást 2021. március 5-én délután mentő vitte az Új Szent János Kórházba koronavírus-fertőzés miatt.

Miután szinte alig tudott már levegőt venni és súlyosbodott az állapota, ezért „non-invazív légzési támogatásban részesült” – számol be az Origó. Több, mint két héten keresztül volt lélegeztetőgépen, amíg állapota „fokozatosan nem javult a rendszeres légző- és gyógytorna hatására, rendeződött a légzése”.

Négy hét fekvés után kezdett el ismét járni

Az MDF volt képviselője úgy emlékszik, hogy „első alkalommal négy métert tudott menni, majd járókeretet használva napról napra növelte a távolságot, végül már napi másfél kilométert sétált a kórház folyosóin. Hat hét kórházi gyógykezelés után 2021. április 16-án mehetett haza” – áll az Origó beszámolójában.

„Hárman haltak meg mellettem, tanúsíthatom: az orvosok mindent megtettek a megmentésükért, nem az egészségügyi rendszeren múlott a tragédia” – mondta Sepsey Tamás, aki hozzátette: 

„Miután ebbe a helyzetbe kerültem, világossá vált előttem, hogy ha lehetőségem lesz rá, akkor mindenkit arra fogok buzdítani, hogy oltassa be magát, mert csak így lehet elkerülni a betegség fatális kimenetelét”. 

Fotó: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Kétoldali tüdőgyulladása lett, majd lélegeztetőgépre is került Sepsey Tamás, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal volt vezetője, az ÁSZ volt főigazgató-helyettese, de két hét lélegeztetés és hat hét kórházi ápolás után szerencsésen túlélte a koronavírus-fertőzést."

Az élet néha igazságtalan.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés