Hiába nyitunk, a kormány őszig mégis meghosszabbíttatja a rendkívüli jogrendet

2021. április 21. 18:58

Pósfai Orsi
Mérce.hu
Az országgyűlés őszi ülésszakának első ülésnapját követő 15. napig meghosszabbítanák a veszélyhelyzetet.

„A valószínűleg hamarosan bekövetkező teljes nyitás ellenére tehát a kormány egészen szeptember közepéig – de az ülésszak kezdetének dátumától függően akár a végéig – még biztosan rendeleti úton fog kormányozni.

Az országgyűlés a második hullám idején, tavaly novemberben szavazta meg ismét a veszélyhelyzet bevezetését, akkor 90 napra. Ez február 8-án ért véget, de mivel akkor még nem kezdődött el a parlament tavaszi ülésszaka, a kormány január 29-én saját hatáskörben 15 napra meghosszabbította a veszélyhelyzetet. A kormánypárti képviselők február 22-én ismét megszavazták a rendeleti kormányzás hatályának 90 napos meghosszabbítására és az addig hozott kormányrendeletek szentesítésére vonatkozó törvényjavaslatot.

Szabó Szabolcs független országgyűlési képviselő egy Facebook-posztban mutatott rá a helyzet ellentmondásosságára: »Akkor ha jól értem, akkor őszig marad a veszélyhelyzet, meg a rendkívüli jogrend. Azért teltházas focimeccs már lehet majd júniusban, meg most már hetente jelentik be az újabb és újabb lazításokat (lásd iskolák egy része, teraszok stb). Gondolom nyárra a turizmus is újra beindulhat. De azért azt inkább nem adná le Orbán, hogy egyszemélyben dönthessen mindenről, ha már egyszer annyira belejött. (És persze se tüntetés, se népszavazás, se semmi egyéb zavaró tényező)« – írja a politikus.

Bár az új fertőzöttek és a halottak száma is csökkenő tendenciát mutat egy ideje, az elhunytak száma még mindig 200 fő fölött van minden nap. Az elmúlt 24 órában 207-en hunytak el koronavírus-fertőzésben és 2527 új fertőzöttet azonosítottak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez nem újságíró, csak egy neomarxista szutyok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés