Novák Katalin: Több, mint ezer család kapott otthonfelújítási támogatást

2021. április 20. 17:28
Több mint ezer család kapta meg az otthonfelújítási támogatást január óta – mondta a családokért felelős tárca nélküli miniszter a Facebook-oldalán közzétett videójában kedden.

Novák Katalin közölte: az otthonfelújítási támogatás az otthonteremtési program legnépszerűbb eleme. Kiemelte, az igénylők a felújítási munkálatok költségének a felét, maximum 3 millió forintot kaphatnak támogatásként.    

A videóban tájékoztattak arról is, hogy az otthonfelújítási támogatást az összegyűjtött és kifizetett számlák benyújtásával a Magyar Államkincstárnál lehet igényelni.    

„A benyújtott kérelmek száma meghaladta a háromezret, az elbírálás után már több mint ezer család kapott támogatást. A családonként átlagosan igényelt összeg 1,5 millió forint. Az elvégzett munkálatok összköltsége átlagban 3 millió forint. A legtöbben a belső tér felújítására (22 százalék), napelemes rendszer kialakítására, cseréjére (15 százalék), tetőfelújításra (12 százalék), továbbá a külső nyílászárok cseréjére, valamint klímaberendezés beépítésére, cseréjére igényeltek támogatást” – hangzik el a videóban.

(MTI)

 

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés