Így szívasd a magyarodat jobboldali módra! A védettségi igazolvány esete a jogalkotással

2021. április 19. 12:32

Szakács Árpád
erdély.ma
A beoltott sokszor már felsőbbrendűként lenézi azokat, akik ezt még nem tették meg, oltási igazolványát pedig úgy lobogtatja, mint a kommunista érában a párttagkönyvét az öntudatos proletár.

„A PCR-teszt hatékonyságához kötődő babonás ragaszkodás hátterét most ne boncolgassuk. Aki körbenéz az ismerősei körében hamar rájön, a PCR azon képessége, hogy a fertőzőképességet kimutassa, sok esetben olyan, mint az Üvegtigris c. filmben a hullócsillag halált okozó gyakorisága: 50%. Vagy igen, vagy nem.

A Magyarországra való beutazás bejelentett feltételei kapcsán viszont ne menjünk el szó nélkül. Nincs olyan másodperc, amikor kedves hazánkban ne az oltás mielőbbi elfogadására buzdítanák a nagyérdeműt. A beoltott sokszor már felsőbbrendűként lenézi azokat, akik ezt még nem tették meg, oltási igazolványát pedig úgy lobogtatja, mint a kommunista érában a párttagkönyvét az öntudatos proletár. Akkor se erőltették rá mindenkire, csak a kis vörös könyvecske előnyeit hangoztatták a felelős országvezetők. Anno haladó gondolkodású embernek számított mindenki, aki igényelte. Akinek volt, az előre jutott, kiváltságokat szerzett, akit pedig nem győztek meg a kommunizmus idealisztikus meséi, az a szocializmus kegyetlen valóságában találta magát.

A mostani pártigazolvány a védettségi igazolás lesz. Csak ez egyelőre nem sok mindenre jó, mert mint látjuk: „nincs meg a megfelelő jogszabályi feltétele.”

Ennyire a kommunizmusban sem nézték hülyének a proletár traktorost. A mai kor kiművelt emberének viszont el lehet mondani bármit. Nevezetesen azt, hogy azért szívatják a határon, mert még nem készült el a jogszabály azokról az előnyökről, amiket kilátásba helyeztek. Tehát azért nem élvezheti a tagkönyv áldásait a beoltottak köre, mert elfelejtettek erről rendelkezni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 243 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Persze, ahogy UFÓ-t is biztos sokan láttak.
A tények ezzel szemben, hogy eddig egyetlen 2x oltott ember sem halt meg Magyarországon COVID-ban.

Miért, amúgy ki ez a fickó?

0-s statisztika. Ha nem halt meg oltott, akkor milyen statisztikát vársz???
Amúgy a kórházba felvettek anamnézisében szerepel az oltás ténye, így az elhunytakéban is.

Esetleg arról is tudnál értekezni, hogy miért kell karanténba vonulniuk a beoltott, külföldről hazatérő magyaroknak, amikor Pártunk és Kormányunk -jogosan- az oltás fontosságáról beszél folyamatosan??
Miért büntetik őket???

Aki teheti, szerintem, május elejéig oda járjon, ahová muszáj, de inkább oda sem, élelmiszert egész rendesen szállítanak házhoz.

Akinek lejárt a három hete a második kínai után, az is kerülje a tömeg közlekedést. Ő ugyan emberi számítás szerint védve van, de ha utcán, boltban fölszedett valamit, azzal fertőz

Ez még nem az elmaradt vásárlások, látogatások ideje. Éppen a legveszélyeztetettebbek, a nyugdíjasok ezt nagyjából meg is tudják tenni. Vannak családok, ahol eddig elmaradt műtétekre, kezelésekre várnak, csak drukkolni lehet, h. az oltakozási hajlandóság nagyobb lesz. A magam részéről a május elejében reménykedem. Öt millió után kicsit fel lehet lélegezni, de az még NAGYON messze van, a felénél tartunk.

Kösz. Sajnos Szakács Árpád ilyen 'alapossággal' érvel más témákban is.

Újabban az a félreértés terjed, hogy akit beoltottak, az védetté válik a vírustól. Valójában ő is elkaphatja és ugyanakkor terjesztheti is, csak a szervezete könnyebben és talán gyorsabban legyőzi, és nem kerül olyan állapotba, amely kórházi kezelést igényel. A karantén azonban a még be nem oltott többi honpolgár érdekében ebben az esetben is célszerű.

Az oltási igazolványnak nem a beutazások során, hanem rendezvények látogatásakor és bizonyos szolgáltatások igénybevétele esetén lesz jelentősége. Ha egy bizonyos térben csak beoltottak lesznek jelen, akkor nem tudnak egymásnak súlyosan ártani, akkor sem, ha vannak köztük fertőzöttek. (Ráadásul ők is nagy biztonsággal kiszűrhetők hőmérőzéssel.) Ebben a vonatkozásban viszont májustól már akkor is lehetne és kellene is nyitni, ha addig nem is kapja meg minden regisztrált az oltást. Szállodákba, pihenőhelyekre, rendezvényekre miért ne mehetnének, akik megkapták. Jelenleg minden bevásárlóhely és közlekedési eszköz rizikófaktor, mert egy térben mozognak a kevésbé és jobban védettek.

Hát barátom, neked is sok eszed van, ha azt hiszed, hogy az 'eseteid' az oltástól haltak meg. Azok szegények megkapták a vírust és a más betegségüktől vagy állapotuktól legyengült szervezetük nem tudott védekezni ellene. Az, hogy közben kaptak egy oltást, már nem osztott, nem szorzott, mert a védekező rendszerük nem csak az ártalmatlan jószággal került szembe, hanem az igazival is. Írd már be a keresőbe, hogy "oltás" és olvasd el, hogy működik, ha már eddig nem voltál rá kíváncsi.

Hát persze koma, csupa egészséges ember kap oltást. Hiszen a vírus villog és danol, ezért terjed sötétben és színházban.

Az mondjuk tény, hogy a leghatásosabb a korona ellen a sárga agyag, két méter mélyen a föld felszínétől.
Viszont a kormány most éppen azt publikálja, hogy ha meglesz a 3,5M beoltott, akkor jönnek a könnyítések. Márpedig ez azt jelenti, hogy még mindig van több mint 6M aki nincs beoltva.
Ennél a 6M-nál pedig jobb az a külföldről hazaérkező, aki már megkapta a két oltást külföldön, nekik mégis karanténba kell menniük.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés