Orvos: Navalnij bármely percben meghalhat

2021. április 17. 21:41

Putyin börtönben lévő politikai ellenfelének rosszak a leletei, káliumszintje vészesen magas, ami szívleálláshoz vezethet.

2021. április 17. 21:41
null

A harmadik hete éhségsztrájkoló, börtönbe zárt Alekszej Navalnij ellenzéki politikus egészségi állapota rohamosan romlik, és bármelyik percben meghalhat – közölte szombaton a 44 éves ellenzéki aktivista, politikus egyik orvosa. Jaroszlav Asihmin azt mondta, hogy Navalnij családjától kapott vizsgálati eredményekre hivatkozva azt állítja, hogy Navalnij káliumszintje vészesen magas, ami szívleálláshoz vezethet, megemelkedett kreatininszintje pedig veseproblémákról árulkodik.

„A beteg bármelyik percben meghalhat” – húzta alá Ahsimin. Anasztaszija Vasziljeva, a Navalnij által támogatott orvosszervezet vezetője szerint azonnali beavatkozásra van szükség. Navalnij kezdetben hátfájásra panaszkodott, és azt mondta, kezdi nem érezni a lábait, ezért azt kérte, hogy saját orvosai megvizsgálhassák, amit az orosz hatóságok megtagadtak, s ezért éhségsztrájkba kezdett.

A Vlagyimir Putyin elnök hangos bírálójának számító politikust januárban vették őrizetbe, amikor visszatért Németországból, ahol mérgezés miatt kezelték. Navalnij szerint a kormány próbálta meg idegméreggel megölni, de ezt a Kreml következetesen tagadja. Két és fél évet kell börtönben töltenie, mert korábban csalás miatt ítélték felfüggesztett büntetésre, és megszegte a próbára bocsátás feltételeit. Navalnij már az eredeti ítéletet is politikailag motiváltnak nevezte.

(MTI)

Fotó: MTI

Kapcsolódó cikkek

Összesen 170 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kiscsillag
2021. április 19. 09:01
Navalnij hülye volt hogy visszament. Az éhségsztrájk öngyilkosság, lelke rajta.
Az ajtónak támaszkodni tilos
2021. április 18. 14:29
Miközben a baloldalon új lendületet vett az oltásellenes kampány. A bolgár tehén az ATV műsorában megkérdőjelezte és letagadta az oltások hatékonyságát.
Vasalo
2021. április 18. 11:53
Nicsak valami ujat fedezett fel a doktor ur! Mintha bárkinek közünk garanciaja lenne arra, hogy tuléli a következö percet.. Menjen a francba a barmával együtt.
Pierre
2021. április 18. 11:36
orban csocselekje pozitivan all az ellenzeki politikus kinzasahoz, lassu, mergezes altali meggyilkolasahoz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik