Online pizsamabulit tartanak a Nemzeti Múzeumban

2021. április 17. 08:15

A gyermekeknek szóló esemény során a résztvevők ismeretterjesztő programokon vehetnek részt.

2021. április 17. 08:15
null

Élő online programmal jelentkezik a Magyar Nemzeti Múzeumból április 22-én a Da Vinci Pizsamaparti; a regisztrált résztvevők Mátyás udvarának titkaival és Leonardo Da Vinci munkásságával ismerkedhetnek meg, miközben bepillanthatnak a múzeum tereibe is.

A 6-12 éves gyermekeknek szóló ismeretterjesztő esemény hosszabb kényszerszünet után a Magyar Nemzeti Múzeumból online lesz újra elérhető, ezúttal létszámkorlát nélkül, bárki számára, a Da Vinci Media szervezésében. A történelmi narrációt a múzeumpedagógusok mellett Balatoni József, a médiában Jocó bácsi néven ismert történelemtanár nyújtja – közölték az MTI-vel a szervezők.

A Da Vinci Media közleménye szerint a Magyar Nemzeti Múzeum múzeumpedagógusai olyan programot dolgoztak ki, amelynek során a gyerekek játékos módon kerülnek közelebb a történelemhez, észrevétlenül sajátítanak el új ismereteket. Az esti program folyamán a résztvevők belépnek a kiállításba, megismerik a tárgyak titkait és

virtuális látogatást tesznek Hunyadi Mátyás udvarába, felfedezik könyvtárát, hadseregét, de a kor divatját is és megnézik, mi köti össze Mátyás királyt Leonardo Da Vincivel.

A játékos online programban a reneszánsz polihisztor életéről és találmányairól is tanulnak a gyerekek.

A program valós időben, interaktívan zajlik a Zoom felületén, az esemény linkjét a szülők április 20-án kapják meg egy részletes információs levélben. A szülők az ezen a linken található űrlap kitöltésével jelentkeztethetik gyermekeiket.

(MTI)

A címlapkép illusztráció

Kép forrása: Candice_rose / Pixabay

Kapcsolódó cikkek

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2021. április 17. 19:09
Ha már Múzeum.
brekker
2021. április 17. 18:24
Ez volt Horthy tévedése.
brekker
2021. április 17. 17:45
Frankón más a két nyelv logikája. Ne akarjunk angolszászok lenni, ha soha nem lehetünk.
brekker
2021. április 17. 17:41
Most komolyan pizsamában kell menni? Ez valami új dress code?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik