Még a saját embereit sem kíméli a kormány

2021. április 17. 12:31

Karácsony Gergely
Facebook
Igenis a Budapesti Diákváros helyére akarják erőltetni a kínai egyetemet.

„Még a saját embereit sem kíméli a kormány, hogy lakájtempóban kiszolgálja a kínai gazdasági-politikai érdekeket. Először több mint tízezer magyar fiatal olcsó lakhatásának ügyét dobta sutba, majd megalázta saját kormányának tagjait is. Fürjes és Vitézy urak méltatlan helyzete iránti együttérzésemmel együtt is újra csak azt tudom mondani: kitartok a Budapesti Diákváros, vagyis több mint tízezer magyar fiatal olcsó lakhatásának ügye mellett. És nem engedek.

A kínai pártirányítás alatt álló egyetem Budapestre telepítése, mint cseppben a tenger mutatja, miféle »kormányzás« is folyik Magyarországon. Először a kormány megállapodást köt 2019-ben az új fővárosi városvezetéssel többek között a Budapesti Diákvárosról. Olcsó lakhatást a magyar fiataloknak, egészségügyi fejlesztéseket, a Budapesti Nagyerdő zöldfejlesztését tudtuk kiharcolni, és azt, hogy a kormánynak olyannyira fontos stadion úgy épüljön meg, hogy kilenc napig kiszolgálja az atlétikai vb-t, de utána legalább 90 évig a ferencvárosiak és általában a budapestiek szabadidejét, szórakozását, sportolási lehetőségeit biztosítsa. Megállapodtunk, aláírtuk, a Fővárosi Közgyűlés és a kormány is dokumentumba foglalta.

Majd a miniszterelnök ezt az egészet elárulta az első szembejövő kínai delegációnak. Titokban hozott kormányhatározattal a Budapesti Diákváros területét odaígérte egy olyan kínai egyetemnek, amely kartája szerint a kínai kommunista párt iránymutatásai alapján működik, amelyet kínai vállalatok építhetnek meg 500 milliárdos kínai gigahitelből, amelynek árát persze a magyar adófizetőknek kell évtizedekig törleszteniük.

Mikor mindez az aljasság kiderült, Ferencváros polgármesterével együtt tiltakoztunk. Nem máshoz, csakis az adott szóhoz, a megkötött megállapodáshoz ragaszkodtunk. Erre Fürjes és Vitézy urak olyan terveket mutattak – gondolom, megnyugtatásul –, amelyek szerint Diákváros is és kínai egyetem is meg tud épülni. Másnap kiderült, hogy a bemutatott tervek nem többek blöffnél, mert a kínai egyetem igenis kollégiumi épületek helyére van tervezve. Mikor ezt szóvátesszük, késő éjszaka megjelenik egy kormányhatározat a közlönyben, amely lenullázza azt a munkát, azt a több százmillió forintot, amelyet Fürjes államtitkár és csapata a Diákváros terveire fordított eddig, és az egészet odaadja a miniszterelnök kedvenc végrehajtójának Palkovics miniszternek. És ebből az éjszakai kormányhatározatból világosan kiderül: igenis a Budapesti Diákváros helyére akarják erőltetni a kínai egyetemet. Igenis sok ezer magyar diák lakhatásának kárára szolgálná ki az Orbán-kormány a kínai gazdasági-politikai érdekeket.

Újra mondom: egyetlen négyzetmétert sem hagyunk elvenni a Budapesti Diákváros és a Budapesti Nagyerdő területéből.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 201 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

De azért mégsem öli meg őket, mint Gyurcsány.

Karácsony Gergely és sleppje akar szakmai kérdésekbe beleszólni, amikor egy pályázatot nem tudnak szakszerűen megírni?
Karácsony Gergely és sleppje akar szakmai kérdésekbe beleszólni, amikor azt sem tudták meghatározni, hogy a terület hol található?
Karácsony Gergely és sleppje akar szakmai kérdésekbe beleszólni, amikor a terület 90 százaléka állami és nem önkormányzati tulajdon?

Ami pedig ,, a kínai egyetem igenis kollégiumi épületek helyére van tervezve,, állítást illeti hazugság, mert ahogy a tájékoztatóban Fürjes Balázs és Vitézy Dávid elmondta, ,,Üzleti típusú fejlesztéseket, irodaházakat is terveztünk a Diákváros melletti részekre, ezek helyére kerül a Fudan Egyetem kampusza.,,

A tervek szerint nemcsak diákszálló és egyetem épül meg, hanem több szolgáltató épület, parkok. A beépítésre tervezett terület 135 hektár, a kollégium és egyetem, valamint a hozzá kapcsolódó egyéb építmények, szolgáltató egységek nem érik el a teljes terület harmadát.

A témához kapcsolódó írás:
A Diákváros megépül! - Kiderült, minek a helyén lesz a kínai egyetem https://www.portfolio.hu/ingat..

Fel kéne kötni téged, te rohadék vérszívó.

Megnéztem. Lényegtelen, pontosabban nem az a lényeg, mi hova épül, hanem az, hogy megépül.
Azután még az is lehet, hogy ez egy korábbi terv, ami közben modosult

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés