Irány Nyugat?

2021. április 17. 09:22

Az iszonyú trendi, végtelenül innovatív, 32 éves politikus kiadja az újszerű jelszót: Go West!

2021. április 17. 09:22
Francesca Rivafinoli
Francesca Rivafinoli
Vasarnap.hu

„Abban természetesen nincs vita, hogy Magyarország helye a nyugati civilizációban, a nyugati keresztény kultúrkörben van – de ehhez szerencsére nem kell sehová mennie, hisz most is pontosan ott áll, gyökerestül. Persze akadhatnak családok, ahol a nagypapáék még erősen Leningrád felé orientálódtak, és ezért most van némi hajlam a hiperkorrekcióra, de ez egyéni szocializációs probléma: maga az ország már bő 1000 éve megérkezett oda, ahol a helye van. Semmi ok arra, hogy felcihelődjünk és továbbálljunk Seine-Saint-Denis, Neukölln vagy Molenbeek irányába.

Hisz attól még, hogy egyes momentumos politikusok szerint egy Kelettel üzletelő ország nyomban a keleti birodalmak csatlósává válik, és minden egyes ázsiai partnerrel kilométereket csúszik Phenjan felé, ez valószínűleg tévedés. Legalábbis míg Magyarországnak a tőle nyugatabbra fekvő Németország az első számú kereskedelmi partnere, Németországnak éppenséggel a keleti Kína. Az a Kína, amellyel véletlenül pont a német soros elnökség alatt írt alá az EU átfogó beruházási megállapodást – mégse szoktuk Hszi Csin-ping pincsijének nevezni Angela Merkelt. Ugyanez a Merkel valamivel Orbán Viktor előtt járt Azerbajdzsánban – ráadásul nem azért, hogy százszor leírassa Ilham Aliyevvel, „soha többé nem bántom örmény testvéreimet”, hanem hogy megállapodjon a gazdasági kapcsolatok szorosabbra fűzéséről, többek között egy jelentősebb földgázbizniszről ezzel a »fontos partnerrel«. De ha Azerbajdzsán által létesített egyetemi tanszéket keresne Fekete-Győr András, azt se a magyar vadkeleten találná meg, hanem a Humboldt Egyetemen.

A Momentum-vezér folytatásos geopolitikai disszertációjából mindenesetre megtudjuk: keletre csak a »gyáva és perifériára szorult politikusok« tekintgetnek, akik »képtelenek szembenézni az igazi kihívással«. Hisz egy »bátor miniszterelnök«, »az idők szelét megérző államférfi« (mármint ő, ha ez nem lenne világos) inkább »a Nyugat hibáinak kijavítását tűzi ki a zászlajára, a Nyugat évszázados vívmányainak megőrzésével«. Így, »vagy-vagy« alapon képzeli el tehát a külpolitikát dr. Fekete-Győr András – a multitasking a jelek szerint nem jön nála szóba, mármint hogy tárgyalok egyet az uniós cimborákkal az európai reneszánszról, de ugyanaznap foglalkozom egy kicsit a Szputnyik V-szállítmányok helyzetével is.

Ha azonban valóban az az elv, hogy nix Kelet, akkor Fekete-Győr Andrásnak már fogalmaznia is kellene az újabb levelét, ezúttal Dél-Korea magyarországi nagykövetének címezve: ha megnövök és miniszterelnök leszek, akkor úgy penderítem ki az országból az SK Innovation vezető akkumulátorgyártó 681 milliárd forintos iváncsai fejlesztését, hogy csak úgy nyekken. Menjen a keleti népség vissza oda, ahonnan jött. A Momentum által megálmodott sok-sok elektromos autó akkumulátora pedig majd megterem az európai értékekből rajzolt szivárvány lábánál.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I_Isti
2021. április 18. 17:02
1) kis ország, és kis nép vagyunk. 2) kelet és nyugat határán A mi túlélésünk arról szól , hogy a nagyokkal jóban kell lennünk.
mustarharmas
2021. április 17. 18:53
Ezt a Francescát felveszem második számú mandis kedvencemnek, Aristo után. Jó a stílusa, ügyesen koppint fegyőr buksijára.
Akitlosz
2021. április 17. 18:42
"Legalábbis míg Magyarországnak a tőle nyugatabbra fekvő Németország az első számú kereskedelmi partnere, " Az nem kereskedelmi partnerség, hanem a gyarmat kihasználása. Németország nem magyar termékeket vásárol, hanem egyszerűen csak hazaviszi Magyarországról a saját cuccait. 100%-ban német tulajdonban lévő cégek "exportja" ugyan nem Magyarország kereskedelme.
kaltran
2021. április 17. 13:52
Dél-Koreát emlegetni, mint a nyugat ellentételezését nem szükséges, ez a hülye barom fegyetlen őr nem érti hogy mit nem ért. Mi tudjuk, hogy nyugat vagyunk, a kelet meg tudja hogy kelet. Tessék kérem a történelmet végigtanulmányozni és azonnal felbukkan, hogy Kína geopolitikai birodalmi nagysága, mindösszesen csak szünetet tartott és lassan visszatér több ezer éves trónjára. Nem az a furcsa, hogy jön fel Kína, hanem hogy "el volt menve". A nyugat többek között attól lett nagy, hogy végigrabolta a világot. Úgyhogy csak örülhetünk, ha egy ősi erő és kultúra barátozik velünk. A keletellenesség és fegyőr butasága mindösszesen Biden seggéből kikandikáló kaka, Amerika retteg, hogy elveszti trónját melyet eddig is csak bitorolt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik