Figyelmeztetik a szélsőjobboldaliakat, hogy a kampányban ne gyűlölködjenek

2021. április 17. 11:21

Székely Sándor
Szócikk
A szélsőjobboldali pártelnök nem fog diszkréten cigányozni, ha a múltjáról kérdezik majd?

„Olvasom a kódexet, és megkeseredett a szám íze. »Az előválasztáson induló jelöltek tiszteletben tartják jelölttársaik emberi méltóságát, magánéletük szentségét, a politikusok vallása, családi állapota, nemi identitása, szexuális orientációja nem képezheti a kampány részét«.

Igen. Jól olvassák. Ez van az etikai kódexben. Tehát a félfasiszta regnáló kormányunkat olyan emberekkel, szervezetekkel akarjuk leváltani, akiket figyelmeztetni kell arra, hogy gyűlölködni, személyeskedni, »urambocsá« buzizni, cigányozni nem szép dolog? Az emlékezetes judapestező borsodi jelölt nem fog újra majd zsidózni, mert aláír egy papírt? A szélsőjobboldali pártelnök nem fog diszkréten cigányozni, ha a múltjáról kérdezik majd?

Sőt, az is friss hír, hogy a Momentum nem biztos, hogy részt vesz az előválasztáson, mert nincsen egyezség az online előválasztás kidolgozásában.

Kicsit csalódott vagyok. Most azt látom, hogy ha így folytatják, a »hatosfogat« belesüllyed a parttalan vitákba és a nagyon rossz mondatokba, és teljesen hitelteleníteni fogják magukat. Ám ha egyébként evidens dolgokról külön megállapodást kell kötniük, akkor feltűnő, hogy milyen egyéb evidenciák maradtak ki. Például a hazudozás tilalma.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A baloldal, amikor még nem figyelmeztették egymást:

"A gyűlölet része a harcnak. Az ellenség kitartó gyűlölete repít minket túl az ember természetes korlátain és formál bennünket hatásos, választékos, erőszakos és hidegvérű gyilkoló-gépekké. Katonáinknak ilyenekké kell válniuk, mert a gyűlölet nélküli emberek nem győzhetik le a brutális ellenséget.”- fogalmazta Ernesto "Che” Guevara ezen anti-krisztusi üzenetét 1967-ben, a Trikontinentális Szolidaritási Szervezet Kubában tartott konferenciájára.

Nem is tudunk felejteni, ha állandóan emlékeztetnek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés