FeGyőr a Partizánban: a bután nézés világcsúcskísérlete

2021. április 17. 19:20
Baxter Hugó Péter
Kontra
Az interjúból kiderült, Bandira egy elhagyatott cinkotai buszmegálló üzemeltetési feladatait sem szívesen bíznánk.

„Gulyás Marxci partizános trófea-gyűjteményéből úgy hiányzott FeGyőr Bandi, mint Jakab Péternek egy kiadós orbánozással töltött plenáris ülés után a technokolos-párizsis zsömle.

A belpolitikára fogékony belpesti éttermiség számára készülő, általában igényes riport sorozat talán eddig legjobban várt része a Godzilla vs. King Kong filmben látható titánok összecsapásával kecsegtetett. A szűk egy órára vágott beszélgetés azonban semmi valódi újdonságot nem hozott, sem a Partizán politikai hovatartozásáról, sem FeGyőr alkalmasságáról és felkészültségéről. A két szakállas, fejnehéz, légiesen karcsú balos forradalmár eszmecseréje azonban mégis szórakoztató, de egyben tanulságos időtöltést kínál.

Bátran ajánljuk megtekintésre mindazoknak, akik még bizonytalanok abban, hogy a Momentum miniszterelnökjelölt-jelöltje bármilyen vezető beosztásra alkalmas-e, amely nagyobb felelősséget jelent, mint egy román falusi iskolaújság főszerkesztősége.

Spoiler!!!! Nem.

Gulyás Márton politikai hovatartozásra való tekintet nélkül törekszik interjúalanyaival szigorúan, de méltányosan bánni. Múltbeli viselt dolgaikkal való szembesítés által kellemetlen helyzeteket teremt, ugyanakkor nagyon ritkán érezhető mind a tudatos lejáratás, mind az elvtelen alákérdezés szándéka. Egy-egy Partizán interjú végén – a műsorvezető által tartott tükrön keresztül – de mégis kaphatunk egy összetett, árnyalt képet az interjúalany motivációjáról, gondolkodásmódjáról, a múlt és a jelen közötti ellentmondásokhoz való viszonyáról.

FeGyőr esetében is nagyon hasonlóan alakult ez azzal a különbséggel, hogy nem tudjuk eldönteni, szerető szigorral jó útra igyekszik-e téríteni megtévedt elvtársát, vagy a következetlen gyávasággal és felkészületlenséggel való szembeállításon keresztül törekszik a nézők figyelmét felhívni. A két kellemetlen stílusú, girhes véleményvezér közül még mindig Marci a hitelesebb mocskos kommunista képviselője a baloldali rendszerkritikus ellenzéknek. Ha ez utóbbi volt a cél, gratulálunk, Bandira egy elhagyatott cinkotai buszmegálló üzemeltetési feladatait sem szívesen bíznánk.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 100 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mindenesetre rá kellene szavazni az előválasztáson. :)))))))))

Mekkora show lenne.

És még csak ha a nézése lenne buta...

A nagyapára se lehetett semmit rábízni:
Fekete Győr nagyapa, bizonyos Endre:
Az MSZMP Heves megyei bizottságának, valamint a Termelőszövetkezetek Országos Tanácsa Elnökségének is tagja lett. 1969. január 16-án megválasztották a Heves Megyei Tanács Végrehajtó Bizottságának elnökévé, 1971-től a tisztség megnevezése tanácselnökre módosult, amely pozícióból 1981. március 31-én felmentették a hivatalos indoklás szerint a Heves megyei Tanácsi Építőipari Vállalat tevékenységével összefüggésben kialakult helyzetért, valamint mert a vállalat tevékenységével kapcsolatosan hivatali beosztásával össze nem egyeztethető erkölcsi magatartást tanúsított, (1) vagyis a vezetők saját zsebre dolgoztak, cementet loptak, feketén családi házakat építettek, más gazdasági bűncselekményeket hajtottak végre.

Miből gondolod, hogy Orbán produkálja a halálozást? Ez minden országban a miniszterelnök dolga?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés