Nagyon fontos győzelem!

2021. április 16. 13:09

Wintermantel Zsolt
Facebook
Az Alkotmánybíróság megsemmisítette a Kúria azon döntését, amikor a címer önkényes megváltoztatásában az Újpest FC-nek adott igazat.

„Nagyon fontos győzelem!!! Az Alkotmánybíróság megsemmisítette a Kúria azon döntését, amikor a címer önkényes megváltoztatásában az Újpest FC-nek adott igazat.

A címer szabálytalan és önkényes megváltoztatása ügyében az UTE személyiségi jog megsértése miatt indított eljárást, melyet első fokon elveszített. A fellebbezést követően, a másodfokú ítélet az UTE keresetének jogosságát állapította meg, igazat adva annak az álláspontnak, hogy a többségi tulajdonos külföldi befektető, az UTE engedélye nélkül nem változtathatta volna meg klub történelmi címerét.

A Kúria azonban 2019-ben hatályon kívül helyezte a Bíróság másodfokú ítéletét, és helybenhagyta az első fokon született döntést, így az UTE és az Újpest FC közötti címervitában az utóbbinak adott igazat.

Az UTE beadványa alapján ezt a döntést semmisítette meg most az Alkotmánybíróság, az Alaptörvény ellenessége miatt és visszautalta a Kúriának. Hogy a kérdésben végül Kúria hozza meg a jogerős döntést, vagy ők is visszaadják elsőfokra, azt egyelőre nem lehet tudni, viszont komoly fegyvertény az UTE oldalán, hogy az Alkotmánybíróság az 1885 óta működő Egyesület álláspontját erősítette meg döntésével.

Jobb lenne nem jogászkodni tovább, Duchatelet azonnal állítsa vissza a történelmi címert!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés