Polgári tagozat

2021. április 15. 9:56

Czene Gábor
Népszava
Gulyás László professzor megbánás helyett mást mutatott. Sértettséget és pökhendiséget.

„A szegedi egyetem vizsgálata még nem zárult le, de az tény: a pedagógusképző karon oktató Gulyás László professzor eddig sem a sajtó kérdéseire, sem más nyilvános formában nem próbálta cáfolni, hogy a neki tulajdonított kijelentések valóban elhangoztak.

Márpedig ezek a kijelentések nagyon súlyosak. »Cigányozástól« a »niggerezésig« terjed a skála, vegyítve egy kis szexizmussal és némi homofóbiával, nyilván azért, hogy teljes legyen a kép. Ráadásul aligha egyedi esetről van szó. Jut eszünkbe: miféle lelkület szükségeltetik ahhoz, hogy valaki oktatói munkássága részeként »fekete ribancnak« nevezze az Egyesült Államok alelnökét?

Gulyás László professzor – nem mellékesen a Magyarságkutató Intézet tudományos tanácsadója – megbánás helyett mást mutatott. Sértettséget és pökhendiséget. Miután megtudta, hogy hallgatók panaszt tettek ellene, a Szeged.hu beszámolója szerint heveny komcsizás kíséretében javasolta, adja le az óráját az a diák, aki »nem ért egyet a nemzeti, polgári, konzervatív értékrenddel«.

Gyönyörű. A nemzeti és a polgári értékrend hivatkozási alap volt akkor is, amikor nevezett személyt Áder János köztársasági elnök a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetésben részesítette idén március 15-én.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 74 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Engem az érdekel, hogy a Fidesz lölőző tagozata mikor adja vissza a lopott holmit és mikor zárják őket a Csillagba gyurcsány mellé őket.

A kommunisták nekem nem javasolták, hogy adjak le órákat, ha nem értek egyet a rendszerrel, hanem kirúgtak.
Szerzőnk követelte a kommunista tanárok menesztését vagy kettős mércés gazember csupán?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés