Korábban visszaküldte a vakcinákat, most óvodásokat tesztel a DK-s polgármester

2021. április 15. 12:23
Nagyobb felelősséggel kezeljük a védekezést és az emberek támogatását a bajban, mint a kormány valaha is fogja – írta közleményében a XVIII kerület DK-s polgármestere.

„A XVIII. kerület vezetése már többször bizonyította a koronavírus-járvány ideje alatt, hogy nagyobb felelősséggel kezelik a védekezést és az emberek támogatását a bajban, mint a kormány valaha is fogja. Éppen ezért a hétfői intézménynyitás előtt a kerületben az iskolások után az óvodásokat is letesztelik, hogy minél nagyobb biztonságban legyenek a pedagógusok, a gyerekek, a családok is” – írta az MTI-hez eljuttatott közleményében Szaniszló Sándor. 

A DK XVIII. kerületi polgármestere pár hete vált ismertté országosan, amikor visszaküldte az oltásokat, amelyeket állítása szerint a kerületi lakosok visszautasítottak. Szaniszló Sándor ekkor kínai helyett uniós vakcinákat követelt Kásler Miklós minisztertől. A polgármester egyébként több, a keleti vakcinák ellen hergelő posztot is megosztott közösségi oldalán.

Ehhez képest csütörtöki közleményében a DK-s politikus azt írja: „A Demokratikus Koalíció szerint minden támogatást meg kell adni országszerte ahhoz, hogy a nyitás ne egy negyedik hullámot indítson el. Ez lenne Orbánék feladata is, nem pedig vadászati világkiállításra és foci EB-re költeni milliárdokat, az oligarcha haveroknak kimentett pénzekről nem is beszélve”– áll a közleményben. 

„Mi, európai magyarok tömeges tesztelést és a védőoltások beadásának felgyorsítását követeljük, hogy mindenki biztonságban várhassa az újrainduló életet” – zárja nyilvános üzenetét a DK polgármestere. 

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 87 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mondjuk ez csak adminisztratív részlet. Ettől még tény marad, hogy megpróbálta szabotálni az oltást annak a bemutatásával, hogy mennyi kínai vakcina megmarad, mert nem kérik a zemberek. Azután simán kiderült, hogy más orvosok úgy beadatják a pacienseiknek, mint a sicc.

Bocs, de netán nem az a lényeg, hogy egy halom XVIII. kerületi praxis betegei nem kapták meg azt a kínai vakcinát, amelyet más praxisok betegei simán elkapkodtak?

Tényleg nem látom a különbséget, miért fontos, hogy azok a más praxisok XVIII. kerületiek-e vagy sem.

A Szaniszló meg megtapsolta azokat a háziorvosokat, akik a magatartáskülönbségért felelősek, és tényleg írt "elszállításról", mint problémamegoldásról.

A helyes kifejezés nem a "nem tudta kiosztani", hanem a "nem akarta kiosztani". Mert politikai demonstrációt akart a polgival együtt. A páciensek bőrére. Hogy más páciensek ezzel jól jártak, az tény. Hogy lehet az, hogy minden kínai vakcina elolvadt, mint a tavalyi hó?

Számodra úgy tűnik, hogy a háziorvosok között nincs DK-s?

Átvette és ráült. Nem telefonált, hogy "van egy csomó kínai vakcina", ha telefonált, nem mondott egy biztató szót sem, csak idézte Gyurcsány szakmai véleményét, így a nyakán maradt. Utána a logisztikai problémáját véletlenül pünkt a dékás polginak mesélte el. Aki lelkendezve megírta, hogy a kerületnek nem kell a kínai vakcina, elszállítják, és követeli, hogy küldjenek mást.

De amúgy minden a legnagyobb rendben zajlott a XVIII. kerületben, nincs itt semmi látnivaló.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés