A Facebook ma már nem csupán egy egyszerű magánvállalat

2021. április 15. 14:57

Donáth Anna
Facebook
Mindannyiunk érdeke, hogy ne a Facebook vezetősége döntse el a 2022-es választást.

„Miért baj az, ha a Facebook vezetői önhatalmúan és átláthatatlanul változtatják meg az oldal működését meghatározó algoritmusokat? Nem kell messze mennünk konkrét példáért: a múlt héten a Facebook tizedére szorította vissza a politikusok oldalainak eléréseit egyik napról a másikra.

Vannak, akik erre azt mondják, hogy nincs ezen semmi kivetnivaló, hiszen egy magánvállalat saját termékéről van szó, amivel azt csinálhat, amit akar. A probléma azonban ott kezdődik, hogy a Facebook ma már nem csupán egy egyszerű magánvállalat. Azt is nehéz tagadni, hogy az elmúlt évtizedben a közösségi média a társadalmunkat alapvetően megváltoztatta.

De a változások annyira újak még, hogy nem volt még lehetősége a szélesebb társadalomnak levonni a megfelelő következtetéseket. A múltból azonban számtalan olyan példa van, amikor a társadalom felismerte, hogy egy iparág túlnőtt magán, és olyan elképesztő hatása lett a közös életünkre, hogy szükséges azt szabályozni. Ma egy autógyártónak vagy egy gyógyszercégnek is meg kell felelnie bizonyos szabályozói előírásoknak, amik az utasok biztonságát vagy a fogyasztók egészségét, mint alapvető értékeket hivatottak védeni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 67 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pedig Annuska jól jártál volna, ha a Facebook örökre elsüllyeszti a beírásodat arról, hogyan kampányoltál a cigány származású Járóka Lívia Európai Parlamenti alelnöksége ellen (2019, július 12. Ezért nem szavaztam meg a fideszes Járóka Lívia alelnökségét).
Aztán pár órája még arról hadováltál:
"Mi a Momentumban hiszünk abban, hogy a roma emberek a nemzetünk elvitathatatlan részei. Ezért cselekedni csakis velük, semmit nélkülük! "
Akkor hogyan is van ez hüje picsa?


Szerencsétlenke!
Önnek nincs fogalma az életről a történésekről. Olyan szűk a látóköre, hogy egy bolha sem tudna keresztülférni rajta.
Nem az iparág, nem a termelő van szabályozva, hanem a termék. Ha nem megfelelő a termék, ha káros, akkor ki kell vonni a forgalomból. Az Ön legtöbb terméke is ilyen, ahogy a Momentumé is. Röviden: forgalomképtelen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés