Igaza van Ferónak

2021. április 14. 7:11

Pilhál György
Magyar Nemzet
Elkorcsosult a liberális szó az idők során, elvesztette a tartalmát, nagyon a kezébe vette a politika.

„Igaza van Ferónak, elkorcsosultak a szavak az idők során. Kár, hogy Tímea asszonyhoz még nem jutott el a hír ebben a rohanó világban. Ha veszteg maradna két percet, elmondanám a lényeget. A liberális (szabadelvű) ember eredetileg a szárnyaló, független gondolkodó szinonimája volt. Azé az emberé, aki nem tűri a szellem elnyomását. Aki hisz az egyén nagyságában, de nem gázol bele a közösség hagyományos rendjébe. Aki úgy individuum, hogy mindeközben tiszteletben tart múltat, hagyományt, történelmet. Lassan mondom, kedves Tímea, nyugodtan jegyzeteljen!

Az igazi liberalizmus a hitre épülő, a közösség érdekét, a közjót szem előtt tartó érték. A magyar történeti liberalizmus, amikor megszületett, szorosan összekapcsolódott a nemzeti gondolattal, a nemzet újjászületésének gondolatával.

Mondhatom a visszájáról is: nem az a liberális, kedves Tímea, aki a másságával hivalkodik, akinek alapállása a dafke, a csakazértis, és kéjjel kérkedik, hogy ő drogos, szivárványos, szado-mazo meg egyéb különc, és ott érzi jól magát, ahol zavar van, anarchia és émelyítő kupleráj. Az ilyenek nem liberálisok, csak kisajátították a szót. Ellopták. El tetszettek lopni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az a helyzet, hogy a ti liberalizmusotok diktatúráját nézve, sok, egyáltalán nem erőltetett hasonlóság van a kommunistákkal és nácikkal. Rögtön az első, hogy minden más gondolkodást tagadva kizárólagosságot akartok előírni, vagy megkövetelitek a többi politikai erőtől, hogy lényegében ezt az álliberális vonalat kövessék.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés