A kereszténység előtt születettek a pokol tornácára kerülnek?

2021. április 14. 10:19

Gábor György
Facebook
Krisztus után 2021-re Magyarországon tényleg mindenki megőrült? Vagy csak a Vezér?

„Szeptembertől katolikus történelem- és irodalomtankönyvekből is tanulhatnak a gimnáziumok, szakgimnáziumok és technikumok 9. és 10. évfolyamos tanulói – tolmácsolta az evangéliumi üzenetet a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkársága. Ez tényleg csodás hír, de vajon mikor lehet református és evangélikus történelem- és irodalomtankönyvekből is tanulni? Mert hisz tudvalevő: van katolikus történelemszemlélet, református történelemszemlélet és evangélikus történelemszemlélet. És van katolikus irodalomszemlélet meg református irodalomszemlélet és evangélikus irodalomszemlélet.

Azért sok dologra volnék kíváncsi: vajon a katolikus szemléletű történelemtankönyv hogyan emlékezik majd meg a Krisztus előtti évszázadokban-évezredekben történtekről? A kereszténység előtt születettek a pokol tornácára (limbusz) kerülnek? Vergilius lesz a kalauz? Vagy a katolikus irodalomszemlélet mondjuk Antigonéból egy prekeresztény mártírleányt farigcsál majd? A református irodalomszemlélet pedig egy gályarabságra ítélt reformátort? És hogyan fogja tanítani a Szent Bertalan éjszakát a katolikus szemléletű történelmi tankönyv? Meg az inkvizíciót? Hogyan fogja tanítani a katolikus szemléletű történelemi tankönyv Luthert és Kálvint? Meg az ellenreformáció korát előbb a katolikus, aztán a református, végül az evangélikus történelemtankönyv? Meg a harmincéves háborút?

A világ egyirányú és kizárólagos szemlélete. Mint egykor a tudszoc. Most majd a tudkat. Meg a tudref. Meg a tudev. És csak kérdem: a belga szemléletű történelmi és irodalmi tankönyvvel mi lesz? És milyen megkülönböztető jeleket kell feltüntetni a katolikus, a református, az evangélikus és a belgák történelem- és irodalomtankönyveinek borítóján?  És tudnám folytatni, de semmi kedvem sincs hozzá. Krisztus után 2021-re Magyarországon tényleg mindenki megőrült? Vagy csak a Vezér?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 105 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A sémi, már akkor tudja pontosan egy tankönyv tartalmát, amikor még kézbe sem vette.
Ezért: sémi a sémi.
A Talmudot valóban ismeri, de abból valahogy sohasem - SOHA NEM - idéz...

Eddig protestáns szemléletű katolikus ellenes történelemkönyvekből tanultunk, tanítottunk.
Most mi a problémád?

" Most majd a tudkat. Meg a tudref. Meg a tudev. " - mert kicsit sok már a tudlib.

"Krisztus után 2021-re Magyarországon tényleg mindenki megőrült? Vagy csak a Vezér?"

Ma is kinyaltad már Ferikéd valagát, dinnyefejű?

Botcsinalta filozofus.
Keresztenyebb akar lenni a keresztenyeknel is, kommunistabb mar nem lehet. Az.

Azt kérdezed, hogy a mészárló zsidók hova kerültek?
„A zsidók Cyrene-ben lemészároltak 220,000 görögöt, Cipruson meg 240,000-t. Egyiptomban is egy nagy számot. Sokakat e szerencsétlen áldozatokból szétfűrészeltek, mégpedig azon precedens által, amihez Dávid adta a beleegyezését. A győztes zsidók megették áldozataik húsát, nyalták a vérét és maguk köré csavarták az áldozataik beleit.”
(Gibbon: Decline and Fall of the Roman Empire, London, 1862, Vol. II, 222. old.)

Neophytus szerzetes, aki 38 éves koráig rabbi volt, aztán váltott görög ortodoxá leírja, ahogy az édesapja rábízta a titkot a keresztények vérének felhasználásáról házasságnál, körülmetélésnél, pászka készítésnél és temetkezésnél.
(Vladimir Moss: The Mystery of Jewish Religion, 2014. 252-258. oldal)

Fura egy egérlyukban él ez a tag.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés