Vágó István: Nem oltásellenesek, hanem kínaivakcina-ellenesek vagyunk

2021. április 13. 10:32
A DK elnökségi tagja szerint a kínai vakcinákkal kapcsolatos hírek már kicsit igazolják, hogy nem feltétlenül van minden rendben ezzel az oltóanyaggal.

Nem oltások ellen, hanem megbízható oltások mellett kampányolunk – ezt Vágó István mondta az ATV Csatt című műsorának 2. részében (a videóban 02:08-tól látható). A DK elnökségi tagja hozzátette: a „keletivakcina-ellenes” kifejezés már inkább kifejezi az álláspontjukat. Az egykori tévés vitapartnerei Bencsik Gábor újságíró, Somogyi Zoltán szociológus és Kiszelly Zoltán politikai elemző voltak, a műsort Rónai Egon vezette.

Vágó kijelentette, az előző napok eseményei, a kínai vakcinákkal kapcsolatos hírek már kicsit igazolják, hogy nem feltétlenül van minden rendben a kínai oltóanyaggal. Szerinte nem igaz Bencsik Gábornak a véleménye, hogy felépítettek egy kampányt a keleti vakcina ellen. Ez ugyanis szerinte nem politikáról, hanem az emberek biztonságáról szól.

A DK elnökségi tagja szerint bár egy kormányrendelet megkönnyítette az engedélyeztetést, ez nem ad bizalmat a kínai oltásnak. Vágó felidézte: gyógyszerész vegyészmérnökként pályája elején az engedélyeztetésekkel foglalkozott egy külkereskedelmi cégnél. Ezért mikor meghallgatta, hogy kínai és orosz vakcinákat fogunk behozni és azzal oltani, „égnek állt a hajam” – mondta, mert akkor még nem volt engedély.

„Biztos vagyok benne, hogy a kórházban tudják, ha valaki meghal, kapott-e vakcinát, vagy nem. Mi miért nem tudhatjuk ezt meg? Kiderülhetne, hogy mennyire véd, mondjuk a kínai vakcina” – tette hozzá Vágó.

 

 

 

Összesen 66 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Minthogy én kínai vakcinát kaptam, nem tudom érzékelni a finom különbséget. Az én oltásomat pl. ellenezted. Ha nem kaptam volna meg, kb. még másfél hónapig volnék kitéve a járványnak. Az szerinted rendben volna.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés