Újra egy kis statisztika!

2021. április 13. 14:46

Bayer Zsolt
Magyar Nemzet
Egészségügyi tényekkel szembesítjük a becstelen ellenzéket.

„Mivel az egész világ legaljasabb, legbecstelenebb, leghazugabb ellenzékével vagyunk megverve, ideje, hogy ismét részletezzük kicsit azt a bizonyos halálozási statisztikát. Tavaly augusztusban már megtettem egyszer, itt elolvashatják, most is fölöttébb érdekes és tanulságos.

Ezúttal az utolsó háromszáz elhunyt magyar állampolgár adatait vettem szemügyre – mármint a Covid miatt elhunytakat. Még pontosabb, ha úgy fogalmazunk: a Covid miatt elhunytként számon tartottakat – ugyanis, mint látni fogják, ez nagyon nem mindegy!

Az utolsó háromszáz Covid-áldozatként nyilvántartott beteg statisztikai adatai amúgy semmiben sem különböznek az összes többi elhunyt statisztikai adataitól.

Nos, akkor lássuk a számokat!

Az utolsó háromszáz elhunyt esetében (ma reggel, vagyis 2021. április 13-án, 8.57-kor fejeztem be az adatok feldolgozását) mindössze tíz százalékuknál, vagyis harminc embernél szerepelt az alapbetegségek rubrikában az, hogy „nem ismert alapbetegség”, illetve „adatok feltöltés alatt”.

Vagyis, amennyiben Magyarországon a szlovákiai módszer szerint tartanánk nyilván a Covid-áldozatokat, akkor az elmúlt nagyjából 24 órában harminc halottunk lenne.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 208 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egyébként innen át lehet másolni excel táblázatba, majd rendezni és szűrni is lehet. Napi adat másolása, rendezése 10 perc
https://koronavirus.gov.hu/elh..

Te meg nem ismered az időjel használatát.
Akkor kellene használni az idézőjelet, ha az ellen a mondat:

Egészségügyi tényekkel szembesítjük a ,,becsületes,, ellenzéket.

Kiemelés és átvitt értelem
Arra is használhatóak az idézőjelek, hogy jelezzék: az általuk kiemelt kifejezést nem szó szerint kell érteni. A leggyakoribb ilyen esetek, ha a beszélő ironikusan fogalmaz, és erre fel szeretné hívni a figyelmet; vagy ha az idézőjelben álló kifejezés nem szokványos nyelvi forma, vagy megszokott jelentésétől eltérően értendő.

Ezzel viszont az lenne a probléma, hogy akik olyanok, mint amilyen te is vagy, még azt hinnék, hogy dicsérik az ellenzéket.

,,A legtöbb ember nem halt volna bele az alapbetegségébe,,

Na ja!
Örökké élt volna, ha baloldali és Gyurcsány vezéred megáldotta.

Bayer Zsolt a Simicskától örökölt jelmondat - Orbán egy geci!, népszerű rövidítése O1G - hatására úgy érzi, neki is joga van ilyen módon minősíteni az ellenzéket. Nem vagyok híve ennek a stílusnak, de Bayernak akkor is minimum 50 százalékban igaza van.

Ez egy véleménycikk, nem hírközlés. Továbbá Bayer soha nem mondta magáról, hogy 'független, objektív, elfogulatlan', stb., mint a példaként idézett Index tollforgatói. A vélemény-újságírásnak pedig előzményei vannak, ebben az esetben hosszú-hosszú évekre visszanyúló előzményei.

De, ha már itt tartunk, akkor ön szerint pl. a Tóta nevű ismeri a "szakmája alapelveit"? Vagy ő nem 'becsmérel' és nem 'rágalmaz'? Vagy a 'szakmája alapelveit ismerő' sajtóban tíz éve zajló diktatúrázás rendben van (hogy csak egy közismert abszurd minősítést emeljünk ki a rágalomözönből)?

Mondjuk ez erőlködés, nem kellene. Érdemes összehasonlítani a többlethalálozást akár a tavaly ilyenkorival, és rögtön látjuk, mit tud a kovid. Adja Isten, hogy ne sokáig tudja!

2020 egészét nézve igen, az elmúlt hónapokban biztos nem. Év végéig még kijöhet, ha az oltások tényleg gyorsan letörik a járványgörbét.

El vagy ismerve: az első 10 hétben, tehát március 14-ig 3%-kal múltuk fölül a megelőző öt év átlagát, és voltak rosszabb évek (2017 és 2018 pl.) Ugyanakkor a járvány konkrétan pont akkor durvult be igazán...

forrás: https://www.ksh.hu/stadat_file..

Euromomo, oszt jónapot. Aki nem érti ne ugasson bele.

MO-on 8%-kal többen haltak meg 20-ban, mint 19-ben.
EU-átlag: 12%-kal több halálozás.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés