A németek a 70 év felettieket oltják szép komótosan

2021. április 13. 9:20

Francesca Rivafinoli
Vasárnap.hu
Ugyanúgy előzetes regisztráció után oltanak Németországban, mint az illiberális Magyarországon.

„Az a jó az ellenzékben, hogy teljesen kiszámítható. Amikor egy évvel ezelőtt az egészségügyi védekezés volt az európai átlag feletti, akkor ott igyekeztek kamuvideókkal kavarni – teljesen várható volt, hogy most, amikor Magyarország oltási sebességben világbajnok, itt fognak sürgölődni a botokkal, hogy bedugdossák a küllők közé. Mert mit látunk? Miután Karácsony Gergely főpolgármester 45 éves magyar állampolgárként húsvétkor kifogástalan szervezés mellett rendben megkapta a koronavírus elleni első védőoltást (boldog mosollyal fényképeztette le magát a rendelőben, tényleg nem tűnt különösebben meggyötörtnek), néhány nappal később most az »európai jó példákra« hivatkozva csatlakozott az ellenzéki pártok felvetéséhez, miszerint előzetes regisztráció nélkül kellene folytatni a tömeges oltást, például stadionokban. Szemléltetésképpen mellékelte is egy üres frankfurti oltócsarnok képét – amely belsőépítészetileg igen letisztult és modern, csak éppen egy dolog nem zajlik ott: regisztráció nélküli tömeges oltás.

A 70 év felettieket oltják arrafelé jelenleg szép komótosan, ugyanúgy előzetes regisztrációt követően, mint az illiberális Magyarországon. Aki ennél fiatalabb és életerős, viszont nem kíván hónapokat várni, az befizethet egy utazási iroda 1200 eurós vakcinatúrájára, hogy egy moszkvai villámlátogatás keretében hozzájusson ugyanahhoz a Szputnyikhoz, amelyet ma egy negyvenes budapesti (legyen az akár Karácsony Gergely vagy Tordai Bence) ingyen megkaphat a legközelebbi oltóponton. Az ellenzéki politikus azonban a jelek szerint úgy van ezzel, hogy amikor őt gördülékeny eljárás keretében pikkpakk beoltják, akkor ezt az egészen konkrét személyes tapasztalatot egy alapjaiban rossz rendszer véletlenszerű jó napjának tekinti, ha azonban meglát egy steril, emberek nélküli reklámfotót egy tőlünk 960 kilométerre, nyugatra berendezett oltócsarnokról, akkor menten elalél, hogy ott milyen szenzációsan működnek a dolgok.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az viszont rettentő fárasztó, hogy a kormánypárt (és annak médiája) is ugyanilyen kiszámítható. Rendben, örülök, jól állunk az átoltottsággal. De basszus, nem lehetne kivárni azt a két-három hetet, amikor ennek hatására összeomlik a járványhullám? Nem, most kell pofázni tök fölöslegesen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés