Tarlós István meg lenne lepve, ha a 2023-as határidőre elkészülne a Lánchíd

2021. április 12. 20:27
A volt főpolgármester szerint a főváros túlzásokba esik.

„Egy év semmittevés történt a híd körül. 2019 októberében előkészítve adtuk át a Lánchidat és a Blaha Lujza tér felújítását. Mostanra sokkal magasabbak a kivitelezési költségek, mint ami a mi időnkben volt. Erősen kételkedem, hogy 2023-ra a komplett híd elkészülhet, mondhatni, meg leszek lepve, ha így lesz. Ráadásul ez egy lecsupaszított projekt, hiszen a Pesti hídfői komplexum és a villamos felújításának az idejére a jövőben újra le kell majd zárni az érintett területet” – mondta hétfőn az InfoRádió InfoAréna című műsorában Tarlós István, Budapest korábbi főpolgármestere. 

A Lánchíd felújítására a főváros vezetése 27 milliárd forintot irányzott elő, és a tervek szerint 2023-ra készülne el.

Tarlós István szerint a Főváros előtt komoly feladatok állnak, hisz a hídfelújítás mellett a 3-as metró középső szakaszának felújítása és a pesti rakpart átépítésének elkezdése egyszerre „igen komoly vállalás”.

Az M3-as metróval kapcsolatos vádakra reagálva azt „ostoba koholmánynak” tartja, hogy az új szerelvények olcsóbbak lettek volna a felújítottaknál. A volt főpolgármester új szerelvényeket szeretett volna és ezt öt ízben írásba is adta a kormánynak, de „a magas költségek miatt csak felújításra volt lehetőség” – állította a műsorban.

Tarlós István szerint a budapesti árvízvédelem 100 éves elmaradásban van. „Egy 86 kilométeres szakaszt kell levédeni. Azóta eltelt másfél év, és az illetékesek egy vonalat se húztak” – mondta az előző főpolgármester.

Tarlós István szerint furcsa, hogy „Karácsony Gergely egyszer lobbizik a pénzekért, máskor beavatkozik olyan témákba, amikhez nem ért, és már le akarja váltani a kormányt”.

A volt főpolgármester hasonlóan érdekes ügyeknek látja, hogy a patkányszerződést, a Rácz-fürdőt, a 4-es metrót, illetve a Bálna ügyét nem vizsgálja az erre hivatott vizsgálóbizottság, „amely már tíz hónapja nem ült össze”. 

„A főváros durva túlzásokba esik, már a jövő évi választások játszmái zajlanak. Védelmükre szóljon, hogy az iparűzési adó csökkentése és a parkolási díj megszüntetése biztosan nem segít az önkormányzatok helyzetén. A városházi vezetés nem egységes, ez pedig meg is mutatkozik” – zárta a beszélgetést Tarlós István.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 67 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés