Magyarországon ugyanaz ment végbe, mint a náci Németországban

2021. április 12. 13:45

Bruck András
Facebook
Ott is, itt is törvényekkel és rendeletekkel bontották le a demokráciát.

„Nem a számokat nem érti, hanem a mögöttük lévő tartalmat. A rengeteg gyötrelmet, aggodalmat, bánatot. Miatta vannak nálunk 28 ezer forintos rokkantsági nyugdíjak. Nem érdekli, az ember szenvedése nem jut el hozzá. Ezért lenne képes bezáratni Budapest egyetlen, hajléktalanok számára fenntartott kórházát is. Még egy busz sofőrének is tudatában kell lennie, hogy nem építőanyagot szállít, ő viszont miniszterelnökként sem tud mit kezdeni az emberrel. Ezért szaggatta szét még azt a vékonyka kis szociális hálót is, ami korábban létezett: ha meghalsz, meghalsz, ha hullsz, felőle a semmibe is hullhatsz. És a járvány okozta bérkiesések kompenzálására is nem véletlenül az ő kormánya, azaz ő költi messze a legkevesebbet az EU-ban. Ideológiát is gyártott a kegyetlenséghez: az ő munkaalapú társadalmában ismeretlen szó az ingyen. Persze nincs új a nap alatt: minden gonoszság, lelki üresség, erkölcsi nihil mellé csatolnak valamilyen ideológiát, mindenféle terror igyekszik igazolni magát.

A számokat nagyon is érti, különösen, ha azok pénzre utalnak. Egymilliárd, tízmilliárd, százmilliárd – ezek nagyságrendjét, ellentétben a járványban elhunytak egyre növekvő számával, pontosan érzékeli, teste minden sejtjével átéli. A bűn pedig soha nem áll egy helyben, egy évtizede ezt látjuk mindennap. A kormány legutóbb épp húsvét táján kezdett eszeveszett tempójú vagyonkimentésbe, államivagyon-átjátszásba: hatalmas értékű állami vagyonelemek kerülnek újonnan létrehozott magánalapítványok, köztük tucatnyi egyetem tulajdonába. Ügyes trükk, ilyet se látott még a világ: költségvetési forrásból, közpénzből működő »magánegyetemek«.

Tetézi a bajt, hogy kormányközeli politikusok és üzletemberek szállják meg az egyetemek kuratóriumait. Ahogy a futballklubokat is, és azok is milyen jól teljesítenek, igaz? Forrósodik a levegő az új magánbirodalmakban, az EU helyreállítási alapjából valóságos pénzeső, ezerötszáz milliárd forint jut majd a magánegyetemeknek. Na és. Ennek a tízszeresét kapta már eddig az ország, de a nagy részük szétfolyt, eltűnt, ellopták. Amit meg nem, abból főként stadionok és templomok épültek. Azok meg üresek. A kormány szerint a rengeteg pénz révén néhány egyetemünk bekerülhet a legjobb száz közé. Egy sem fog, ezeknek a pénzeknek nagyjából lőttek. Viszont a politikai kinevezettek közül nem egy egész biztosan be fog kerülni a leggazdagabb száz magyar közé. Arról pedig az Alaptörvény tavaly év végi, kilencedik módosítása gondoskodik, hogy mint annyi minden mást, ezt a tűrhetetlen állapotot is csak kétharmaddal lehessen érvényteleníteni. Orbán jogász kollaboránsai valóban értik a dolgukat: szinte hibátlanul képesek jogszerűvé tenni a jogtalant. Nekik köszönhető, hogy Magyarországon többé-kevésbé ugyanaz ment végbe, mint a náci Németországban: ott is, itt is törvényekkel és rendeletekkel bontották le a demokráciát, s állítottak helyébe egy jogi alapokon nyugvó diktatúrát.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 172 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szivacsos agyú múmia.

Nem tudom, hogy ki vagy, de annyit azért igen, hogy egy nyomorult aljas, náci vagy.

BRUCK ANDRÁS cikkében azt a gyakorlatot követik, amit "argumentatio ad nauseam" néven ismernek tanult tudósok.
Az argumentum ad nauseam (nausea latin szó jelentése: tengeri betegség, okádhatnék, hányinger, undor olyan érvelést jelent, ami az állítás igaz voltáról úgy próbál meggyőzni, hogy
gyakran elismétli ugyanazt akár hazugságot, sokaknak (szó szerint: "érvelés a rosszullétig", "csömört okozó mennyiségben ismételt érvelés").

Válaszok:
Box Hill | 2021. április 12. 16:10

A szöveg elejétől a végéig hazugság.
Egyetlen tényt nem tud bizonyítani.
Végignézhetné tételesen, hogy az EU pénzekből mi épült.

Gondolom azert, mert oseik akkor estek puhara, ok lettek a nomenklatura es maig ott folytatnak.
Vezeto ertelmisegiek, egyetemi tanarok, megmondo emberek, mi lesz velunk nelkuletek?

Az USA-ban a FED 1913-as titkos magánbank létrehozása óta minden törvény, rendelet a FED-nek lett alárendelve.
A FED-et pedig az alábbi személyek hozták létre, azaz a teljes Egyesült Államok törvényei, rendeletei e személyek érdekeinek lettek a lobbizás révén alárendelve:
" 1910-ben Aldrich, illetve a J.P. Morgan, Rockefeller és Kuhn, Loeb, & Co. bankok képviselői 10 napra együtt félrevonultak a georgia-i Jekyll-szigetre. A megbeszéléseket Paul Warburg (Kuhn, Loeb, & Co.) irányította, és ő készítette el a későbbi Federal Reserve-törvény első vázlatát. „A Jekyll-szigeten megvitattuk és lezártuk egy egységes diszkont ráta (kamatláb) ügyét” – írta később.
A találkozó nagy jelentősége ellenére egészen 1916-ig, három évvel a törvény elfogadása utánig, titokban maradt a nyilvánosság, sőt a kormány előtt is. (Bertie Charles Forbes írt róla először egy újságcikkben.)"
Azaz, a náci Németország éppen a FED-minta alapján hozta meg törvényeit, amelyekhez a 2010 utáni, mai magyar törvénykezésnek affinitása, közössége: nulla százalék.
Persze, abban Brucknak igaza van, hogy a Magyarországtól kilopott 242 milliárd dolláros Bruck-embereknek lejárt az idejük a Kárpát-medencében, ezért akár még érthető is a tombolásuk.
Hiszen a Bruckok kettő dologban verhetetlenek:
- mások javainak ellopásában
- ha a lopásukatt megszüntetik, akkor a gyalázkodásban

Az a nagy helyzet, hogy nem volt lelkierőm elolvasni, amit írt, mert nem mérgezem magam ilyen moslékkal.
Elég volt beleolvasni egy két helyen, hogy képben legyek miről is van szó.

Efelől nem volt kétségem. A zsidó kápók voltak a legnácibb nácik.

Nem volt még ilyen: 5500 milliárd forint megtakarítás a Magyar Állampapír Pluszban
2021. április 12. 12:36
Átlépte az 5500 milliárd forintot a Magyar Állampapír Pluszba (MÁP+) befektetett megtakarítások értéke, közölte a pénzügyminiszter a Facebook-oldalán hétfőn.

Történelmi rekord
Varga Mihály szerint ez azt mutatja, hogy a családok körében továbbra is a MÁP+ a legnépszerűbb megtakarítási forma.
Hozzátette, tavaly több mint 1000 milliárd forinttal emelkedett a háztartásoknál lévő állampapír állomány, amely jelenleg meghaladja a 9300 milliárd forintot.
Az államadósság egynegyedét már a magyar emberek finanszírozzák, 2010-ben ez az arány mindössze 3 százalék volt. Ennek is köszönhető, hogy Magyarország mindvégig a saját lábán állt a járvány által okozott gazdasági válságban, fogalmazott Facebook-posztjában a miniszter.

Kérdezd meg Fekete Jánostól.
"Magyarországról nem csak arányaiban, de összegében is rengeteg pénz távozott: azzal, hogy a 80-as évektől kezdve 242 milliárd dollár került adóparadicsomokba, lekörözzük a régió összes nagyobb államát, és bekerültünk a 20-as toplistába (a Guardian térképe itt elérhető)."
http://image.guardian.co.uk/sy..
A MOCSKOS INDEX A CÍMÉBEN AZT SUGALLJA, ORBÁNÉL LOPTÁK EL A RENGETEG PÉNZT A MAGYAROKRÓL, jelen időbe teszi az aljasok
https://index.hu/gazdasag/vila..

Szóval nem hullahegykkel, mint a kommunisták.

A mocskos Bruck szerint Magyarországon Náci "törvényekkel és rendeletekkel bontották le a demokráciát."
Miatta vannak nálunk 28 ezer forintos rokkantsági nyugdíjak. "

Bokros Lajosék, Surányi, és a többi BruckAndrás anno 25 ezer forintos minimálbérrel adta át az országot 1998-ban.
EZZEL SZEMBEN A TÉNYEK, MA: a minimálbér 167 400 Ft MEGHATSZOROZÓDOTT...
"Napichart: Zuhanórepülésnek ennyire még nem örülhetett magyar kormány
2021. április 12. 13:01
2010 óta a súlyos anyagi nélkülözésben élők aránya csökkenésbe kezdett, majd zuhanórepülésbe váltott át Magyarországon. Az unortodoxnak nevezett gazdaságpolitika teljes foglalkoztatást alakított ki, a nettó reálbérek a 2002 és 2010 közötti 13 százalék helyett 2010 után több mint 60 százalékkal emelkedtek és a beinduló, fenntartható növekedés fő haszonélvezői a családok és az alacsonyabb jövedelmű csoportok voltak. „Az Orbán-kormány 2010-ben olyan Magyarország irányítását vette át, ahol 3,7 millió ember dolgozott, ahol 73 500 forint volt a minimálbér, ahol nem létezett családi adókedvezmény vagy családi otthonteremtési támogatás, ahol a megváltozott munkaképességű honfitársainknak csak 18 százaléka kapott állást. Ma 4,5 millió ember dolgozik, a minimálbér 167 400 Ft, a családi adókedvezmény miatt 3000 milliárd forint maradt a gyermeket nevelő családoknál és már majdnem minden második megváltozott munkaképességű honfitársunk munkából tartja el magát és családját” – írta Fülöp Attila államtitkár a Facebookon. Nem meglepő, hogy a súlyos anyagi nélkülözésben élők aránya is csökkenésbe kezdett, az uniós átlaghoz képest háromszoros ütemben."

Azért volt egy pármilliós előny. Hullában mérve, nem táborban.
A szovjet kommunisták halálteljesítménye a következő korszakok végére, göngyölve:

A polgárháború idején 1922 végére: 3,284,000
A NEP korszak 1928 végére: 5,484,000
A kolhozosítás, éhhalál 1935 végére: 16,924,000
A Nagy Terrorral 1938 végére: 21,269,000
A sztálini foglalással 1941 közepéig: 26,373,000
A világháborúval, 1945 közepéig: 39,426,000
A háború után 1953 végéig: 55,039,000
A poszt-sztálinista kor 1987 végéig: 61,911,000

Forrás: R. J. Rummel: Soviet Genocide and Mass Murder since 1917 (Szovjet népirtás és tömeggyilkosság 1917 óta), Transaction Publisher, 1990.

Innen látszik, hogy például Hitler hatalomra jutásakor a szovjet halálteljesítmény körülbelül 12,000,000 erőszakosan, idő előtt elpusztított embernél tartott.

Forrásmű? Ugyanis a Wikin egy szó sincs arról, amit állítasz.

Amikor Bauer is őszintébb, mint egy Bruck:
„Én ’96 januárjában tettem egy javaslatot, hogy a privatizáció ügyében lépjünk fel, hogy ami ott folyik, azzal nem vállalunk közösséget. … attól az SZDSZ-nek el kellene távolodnia, mert az egész dolog bűzlik. De ezzel egyedül maradtam.”
(Bauer Tamás, Beszélő interjú, 1998. október.)

Helló! Jó megnézem. A nevére nem emlékszem.

Holnap küldök neked valamit. :))))

A zsidó veszteségekről is így szoktál gúnyolódni? Vagy az übermensch az más?

Unalmasak vagytok ezzel a marhasággal. Négy éve sem jött be ez a szöveg. Aki itt él az pontosan tudja, hogy 'tombol' a demokrácia.

Basszus! Lebuktunk. Melyik hülye nem tüntette el a gázkamrákat a Bruck szeme elől?

Mit mondjak neked többet, mint például Jakovlev elvtárs:
Idézek Alexander N. Yakovlev, A Century of Violence in Soviet Russia (Az erőszak évszázada Szovjet-oroszországban), Yale University Press, 2002 című könyvéből:

“A bolsevizmus nem menekülhet annak a felelőssége alól, hogy olyan diktatúrát alapított, mely az egyén elleni gyűlöletre épült. Bűnös tevékenysége eredményeként több, mint 60 millió embert megsemmisítettek. A bolsevizmus, mint fajtársa és előfutára a fasizmusnak, a főszereplőjévé vált a saját népei elleni emberirtásnak.”

Mint tudjuk, Alexander Jakovlev magasrangú kommunista bürokrataként, 1953 és 1973 között a a Szovjet Kommunista Párt Központi Bizottságán dolgozott, 1969-ben a Párt propaganda osztályának vezetője lett. 1973 és 1983 között a Szovjetunió kanadai nagykövete, majd Gorbacsov egyik legközelebbi munkatársa volt.

És most akkor a kérdésemre válaszolj! Vagy nem tudsz?

Az első forrásműdben Heydrich neve sem szerepel.
A második forrásműved se említ semmi olyat, ami alátámasztaná állításodat.
Miért hazudsz? Úgy érzed te is, hogy nincs igazad?

"Magyarországon ugyanaz ment végbe, mint a náci Németországban" - És ezt a véleményét, gondolom, már egy koncentrációs táborba zárva írta le.

Ugyanonnan:
In April 1931, he was discharged from the Navy. In June 1931, he joined the Nazi party as a member of the SA,

Tehát 1926-ban még sima tengerésztiszt volt. Semmiféle listák összeállítója, mint írtad. 1931-ig még párttag se volt.
Hazudj jobban. Kitartóid nincsenek megelégedve. Égeted őket.

1980-2010 között.
És hiteles nemzetközi könyvelőiroda szerint, nem Átlátszó szerint, helyesen: 242 milliárd dollár, akkori árakon.

Jobb lenne, ha nem telefonon hallgatnád meg.
És persze az utolsó kockáig kérem. Ez a te feketéd. :)))

https://www.youtube.com/watch?..

Nem! Mondjuk úgy, hogy elrabolta. Fölszedte a földről és elvitte. Nincs tovább játszadozás a szívével.
Nem holtan, nem ájultan, hiszen a legeslegvégén a fekete szépség megsimogatja a srác arcát.
Nem érdekes a szöveg, habár, ha Palika 1955 tudna amerikaiul, akkor le tudná fordítani neked, mert Don Johnson is amerikai.
Nagyon jó hangja van. Olyan jó, hogy még Barbra Streisanddal is van egy szerelmes duettje.

1926-ban, ahogy írtad, még párttag se volt. Te nem vadászra vársz, hanem a bolondok háza kulcsára.

Tuti, hogy nem csak a hangjába. A srác is szép.

Fordítva. Nézd meg a végét. Már cipeli a lányt, amikor az megsimizi. :)

A szöveg is erről szól.
A gyönyörű lány miatt küldtem, ill. olyan jól össze lett rakva ez a klip.

Nagyon. Robert Redfordot is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés