Orbán Balázs: Szomorú, hogy Magyarországnak a koronavírus mellett az ellenzékkel is küzdenie kell!

2021. április 12. 16:14
Ahelyett, hogy a politikai pecsenyéjük sütögetése helyett önök is a védekezők mellé állnának! – mondta a jobbikos Szilágyi Györgynek adott válaszában a Miniszterelnökség miniszterhelyettese.

A koronavírus ellen az oltás a gyógyír, az oltási program ütemezetten halad, és Magyarország jól áll az átoltottsági versenyben. Célegyenesben vagyunk, a beoltottak száma egy hónap alatt kétszeresére emelkedett,

2 millió 900 ezer embert sikerült beoltani

– reagált Szilágyi György felszólalására a parlamentben Orbán Balázs a Miniszterelnökség államtitkára, miniszterhelyettes. 

A jobbikos politikus beszédében kijelentette, hogy a kormány rosszul kezelte a járványt, és Orbán Viktor ígérete ellenére nem vállalja a felelősséget a járványvédelmi intézkedések kudarcért, miközben az ellenzékre próbálja hárítani a felelősséget, pedig a kormány van döntési helyzetben, az ellenzék csak kérdéseket tett fel „Amikor nem kellett volna zárni, zártak, amikor nem kellett volna még nyitni, nyitottak. Ezért van bizonytalanság az emberekben, nem az ellenzék miatt” – jelentette ki a Jobbik képviselője.

Orbán Balázs válaszában megköszönte az egészségügyi dolgozók és a háziorvosok munkáját, és elmondta, hogy Magyarország gazdasági értelemben is jól kezelte a járványt. Ezt szerinte mind a GDP-adat, mind a foglalkoztatottsági adatok bizonyítják, és az EU statisztikái szerint Magyarország gazdasági növekedési kilátásai is jobbak, mint az uniós átlag.

A miniszterhelyettes szerint

a baloldal nem érti, mi a probléma, a politikai pecsenyéjüket sütögetik, támadják a védekezést, mert azt gondolják, hogy ez a politikai érdekük,

és folyton ellentmondásba kerülnek magukkal. Mostani felszólalásában azt mondta, túl sokat tesztelnek, egy felszólalással korábban, pedig azt, hogy túl keveset. Legutóbb azt mondták, hogy nyitni kellene, most meg azt mondják, hogy zárni kellene – sorolta a példákat.

Támadják az egészségügyi dolgozókat, köztük Müller Cecília országos tisztifőorvost. „Hazudtak a különleges jogrenddel kapcsolatban, emlékszik, amikor itt arról beszélt a frakcióvezetője, hogy itt királyság épül? Nevetséges!” – fogalmazott a politikus.

Önök a forgalomba hozott biztonságos oltóanyagok ellen uszítanak! Lebeszélnek embereket, hogy beoltassák magukat. Emiatt emberek halnak meg. Értik ennek a felelősségét?

– tette fel a kérdést.  

A miniszterhelyettes szerint szomorú, hogy miközben Magyarország küzd a koronavírus ellen, a baloldali ellenzékkel is küzdenie kell. Ahelyett, hogy önök is a védekezők oldalára állnának! Gondolják át! – javasolta Szilágyinak Orbán Balázs.

(Mandiner)

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés