Hungarian Conservative: új magyar konzervatív folyóirat mutatkozik be a nagyvilágnak

2021. április 12. 12:25
A nemzetközi közönséget megszólító új folyóirat és portál indul el Hungarian Conservative címmel.

Hungarian Conservative címmel új, nemzetközi olvasókat célzó kiadvány jelenik meg április közepétől. A Magyarországon kiadott, Magyarics Tamás professzor főszerkesztésével elinduló kéthavi folyóirat célja, hogy hazánk konzervatív gondolkodóinak a hangját képviselje a nagyvilágban. A több nyugat-európai országban, valamint az Egyesült Államokban, Kanadában és Ausztráliában is megvásárolható folyóiratban elismert nemzetközi szakértők hazánkkal és a régióval kapcsolatos írásai is megtalálhatók lesznek.

A konzervatív építkezés magyar álláspontját közvetítő Hungarian Conservative elsősorban a hasonló eszmerendszert képviselő gondolkodóknak, politikai és üzleti döntéshozóknak kíván tájékozódási felületet nyújtani.

„Célunk, hogy kialakítsunk egy olyan Magyarország- és V4-központú írói bázist, szellemi műhelyt, amelynek tagjai kiválóan boldogulnak az angol nyelvi környezetben is, valamint hatékonyan képviselik és továbbítják a magyar konzervativizmus gondolatát. Amit leginkább szeretnénk átadni, az a magyar nemzeti értékek és a magyarság karaktere” – mondta Kiss István, a Hungarian Conservative főszerkesztő-helyettese. Hozzátette:

a lapban főként hazánkkal és a régióval kapcsolatos politikai és filozófiai témájú cikkek várhatók,

amelyeket elismert hazai újságírók, szakértők, valamint többek között olyan neves külföldi vendégszerzők írnak, mint például Boris Kálnoky, a Die Welt egykori tudósítója, Douglas Murray neves brit konzervatív publicista vagy Rodrigo Ballester nemzetközi jogász.

Az új kiadvány jelentőségét méltatva Boris Kálnoky, a Mathias Corvinus Collegium Média Iskola vezetője így fogalmazott: „Torzított kép él külföldön a magyar konzervatív gondolkodásról. Rasszista, antiszemita, nacionalista, diktatórikus – ezek a jellemző címkék. Ha viszont angol nyelvű, hiteles forrásból lehet találkozni a magyar konzervatív világnézettel, hamar fel lehet ismerni: sokrétű, értelmes, semmi ördögi dolog nincs benne. A Hungarian Conservative szellemisége nem hasonlítható más külföldi lapéhoz, mert még ami leginkább közel áll hozzá – az angolszász konzervativizmus – is sokkal liberálisabb. Ott az állam nem olyan nagy érték, hanem inkább az egyén és a szabadság kerül előtérbe.”

A közel 130 oldalas folyóirat április 15-én jelenik meg Magyarországon,

a hónap végéig pedig eljut az Egyesült Királyság, Németország, Belgium, az Egyesült Államok, Kanada és Ausztrália fővárosainak jelentősebb újságárusaihoz.

 

A cikkek a hungarianconservative.com online felületen is elérhetők lesznek, további exkluzív online tartalmak mellett.

 

A Hungarian Conservative Facebook-oldala itt érhető el.

 

(forrás: közlemény)

Összesen 80 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem kisfiam, legitim vélemény a ti véleményetekkel szemben. A ti egyoldalú, a jobboldali hozzászólókat kizáró propagandátokkal szemben. Most nem Orbán fogja elmondani a lényeget, hanem nemzetközileg ismert szakemberek. Csak nem érzed úgy, hogy gondban lesztek?

Ezek lennének rasszisták, stb? Ezeket címkéket ti osztogatjátok, mert vita képtelenek vagytok és a viták előél személyeskedéssel tértek ki.

Te sem ismered eléggé Márait. Itt az idézeted szövegkörnyezetben:
Május 23. A közelmúlt évtizedek magyar politikai állatkertjében a gusztustalan ketrecek egyike volt a Nemzeti Parasztpárt. Mint a Rákóczi úton valamikor a Nemzeti Ruhaházhoz cégtáblázott üzlet, ahol megkérdeztem a tulajdonost, Gerõ urat, miért "nemzeti " a felöltõ, amit árul és azt felelte: "A parasztok feljönnek ködmönt venni Budapestre, a Keletin érkeznek, végigmennek a Rákóczi úton és ha azt olvassák egy cégtáblán, hogy "nemzeti", akkor könnyebb a parasztot behúzni". Illyés Gyula,Veres Péter és a velük társult mû-parasztok úgy képzelték 45-ben, ha nemzetiszínû gatyában felsorakoznak a kommunisták mögött, nem kell más, csak megvárni, amíg a kommunisták elvégzik a piszkos munkát - elveszik a birtokot, a bankot, a zsidó és grófi vagyont -, és akkor õk, kézdörzsölve, elõlépnek és átveszik a készet. Andris bá és Örzse nénõ megkapja az osztásban a magáét. A népi irodalom mûkedvelõi kiadták államköltségen mûveiket és minden nemzeti lesz és paraszt. A kommunisták tudták ezt, egy ideig használták a nemzeti parasztokat, majd valamennyiüket bedugták a zsákba. Kovács Imre, egyik vezérürüjük, idejében meglépett, a többi engedelmesen tûrte, hogy "normalizálják". Szeretném még egyszer látni szülõhazámat, szeretett és szép kis Magyarországot - ez nem valószínû, mert elmúlt az idõm, de ha úgy fordulna, hogy ezek a nemzeti parasztok még egyszer szóhoz jutnak az országban, ez a magyarság egyik tragédiája lenne. A kommunisták csak végrehajtják azt, amit a szûrös gatyás jobboldaliak tervelnek. Ahogy Bethlen István mondta a parlamentben a nyilasoknak: "Az urak azt hiszik, hogy jobbra mennek, de a valóságban körbe járnak, és addig mennek jobbra, amíg megérkeznek a szélsõbalra." A kommunizmus tragédia, de az igazi ellenfél mindig a "nemzeti" jelmezbe öltöztetett képmutató kapzsi jobboldali.

Egy igazi liberális csak örülni tud a vélemények, folyóiratok, publicisztikák sokszínűségének, s demokratához méltón reagál a hírre. Ugye jól gondolom?

Köhög a bolha.

Akarom mondani: Ezeknek nincsenek elvei, csak a potyát lesik.
Kína. Kazahsztán, Németország - ezeknek mindegy, csak a bankszámlájuk hízzon.

Ha elolvasnád, mielőtt írsz...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés