A FreeSZFE forradalom hülye fiatalsága

2021. április 12. 7:23

Nagy Ervin
PestiSrácok.hu
A több mint másfél órás filmben az „izé” szó hangzik el a legtöbbször, az idealizmusnak nyoma sincs.

„Ha veszed a fáradságot és megnézed a FreeSZFE szigszalagos forradalomról szóló Hülye fiatalság című dokumentumfilmet, akkor rájössz arra, hogy cseppet sem ironikus kicsengésű a hülye jelző. Mert tényleg van némi gond az egyetemfoglalók szellemi képességeivel, illetve mert valóban olyan kormányellenes csoportok által felheccelt »hasznos hülyékről« van szó, akik láttán Lenin is csettintene egy jókorát. A Partizán által leforgatott film nem azért gáz – és valószínűleg nem is azért igyekeztek egyesek megakadályozni a bemutatót –, mert nem megfelelően viselkedik a nagybetűs fiatalság, hanem azért, mert a tudatlanság kényelmes fátyla mögött most már a képsorokon is látható módon valósítják meg az egyébként számos országban kipróbált szélsőbalos aktivista eszközöket. Úgy válik a hülye fiatalság (egy része) Alinsky és Popovics legjobb tanítványává, hogy fogalma sincs róla.

Miközben időben ide-oda ugrálva, mindamellett megsüvegelendő dramaturgiával halad előre a történet, az önleleplező Hülye fiatalság film fogyasztása közben azt tapasztaljuk, hogy nem értjük a szereplőket. Nem értjük a szavakat, a mondatokat – ahogy az okok és a célok sem világosak.

A bulikákról nem is beszélve. Félreértés ne essék: nem a csajozás-pasizás, cigizés-piálás (energiaitalozás) vagy a maskarákban való pogózás-ugrálás-csápolás a gond! Habár a stílus maga az ember, de tegyük szívünkre kezünket: ki nem csinált valamelyikből legalább egyet, mikor huszonéves volt? Na, ugye! A gond az, ahogy az már lenni szokott: zavaros gondolatokból zavaros mondatok születnek. S így tényleg csak az jön le a néző számára, hogy itt nagyra nőtt, fésületlen, túlmozgásos huszonéves tinik klubjában járunk, ahol még a menő sem igazán menő. (A cigizés azért egy kicsit tényleg túl van tolva…) Nem mellékes az sem, hogy a több mint másfél órás filmben az »izé« szó hangzik el a legtöbbször. Érdemes lenne megszámolni. (Habár az érthetetlen motyogások, mondatok és hangok nagyban megnehezítik az erre vállalkozó mazochista nyelvőr-kalandorokat.)

Egy ékes példát kiragadva a filmből: »Most arról van szó, hogy lesz egy nap, amikor így elfoglaljuk, vagy én kurvára nem, hanem ti, vagy így nem tudom, szóval emberek elfoglalják…«

Az idealizmusnak – amiről szólnia kellene egy ilyen akciónak – nyoma sem fedezhető fel. Nem, nem a pátoszt hiányoljuk, de a fellángoló tömegjelenetekre többször hallható »ez g…i jó« felkiáltás, sikongatás azért mégiscsak alacsony színvonal. Illúzióromboló. Kiábrándító. Szánalmas, ugyanakkor sajnálatra méltó.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A filmnek mi a cime?
Na, ugye.


Az egyik lany, ha hivhatom ot igy, fustologve foglalja ossze a lenyeget, idezet kovetkezik: az a baj, hogy az embereknek nincs baloldali kulturaja, idezet vege.

Ertsuk mar meg vegre: a humor, a kultura, az ujsagiras, a tudomany es a demokracia is csak baloldali lehet. Capisci?
A kulturaban, szorakoztatasban, ujsagirasban nem lehet pluralizmus, mert nem. Az osszevissza beszed csak osszezavarna a gondolkodast es egyebkent a nepi demokraciaban is igy volt ez jol.

Ez nem promózás, ez csupán tényismertetés.
Ezeken aFreeSZFE-s "fiatalokon" már félreismerhetetlenül ott rohad Soros György ondója.
Mai terminológia szerint: Soros György a társadalmi-politikai élet Harvey Weinstenje.
Harvey Weinstein ondója bizonyítottan 70 fiatal keresztény lány testét szennyezte, Soros Nyílttársadalmas ondója sokszor 70 millió emberre fröcsköl napi 24 órában média, internet, Hollywood, Antifa, BLM, sokszínűségi charta, quer, gender, buzi, leszbi, lmbtq, pedofil és minden elképzelhető és elképzelhetetlen ideológiára merevítetten.

Nem tudtam végignézni a filmet, mert zavaros, kínosan felületes.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés