Globalista gazdaság- és társadalompolitikai morzsák

2021. április 11. 7:44

Boros Imre
Magyar Hírlap
Sokat kell tenni a tisztánlátás érdekében.

„Határozottan az a véleményem, hogy a világ gazdasági és társadalmi folyamatai jó ideje nem érthetők a hagyományos politikai bal- és jobboldali dichotómia keretében. Ez a tradicionális felosztás teljesen rendben volt az első világháború kitöréséig. A főhatalmak saját, aranyalapon nyugvó, autonóm, az arannyal összekötött pénzrendszerekkel rendelkeztek, vállalkozói és munkavállalói fő fókuszként a hazai piacokon tevékenykedtek.

A magánpénz, a dollár diadalmenete igazán a második világháború után következett be, amikor hivatalosan is világpénz lett, megszabadulva a korábban az aranyfedezet által a rendszerre erőltetett objektív kényszertől. A dollárnak (és magán-előállítóinak) hamarosan – már a múlt század ötvenes éveinek végétől – mindenhová akadály nélkülivé vált a behatolása, hiszen a dollár mögé támaszként felállított nemzetközi pénzügyi szervezetek (főként az IMF) a kereskedelem fejlődésére hivatkozva szorgalmazták a nemzeti valuták korlátozásoktól mentes átválthatóságának (konvertibilitás) megteremtését. A dollár–magánpénzbirodalom mindenütt berendezkedett, értelemszerűen saját igényeinek megfelelően. Ennek stabilitásához helyi támaszokat, segítséget keresett az élet minden területén.

Ma például az Európai Unió parlamentjében azt tapasztaljuk, hogy ha a baloldalinak és a jobboldalinak mondott pártok padsorai előtt nem lenne egy-egy jelzőtábla, alig lehetne politikai állásfoglalásaik alapján megkülönböztetni őket. A pénzhatalom (és ebbe az euró is beletartozik) nemzetközi és nemzeti méretekben is kiépítette a teljes spektrumot felölelő hadállásait, az úgynevezett globalista mély államot. Nos, ez teszi az eligazodást a hagyományos bal és jobb koordináta-rendszerben hovatovább teljesen kilátástalanná. Sokat kell tenni a tisztánlátás érdekében. Mindenek előtt meg kell nevezni azokat az egységeket, amelyek ma már teljes mértékben se nem jobb-, se nem baloldaliak, hanem egyértelműen globalisták.

Hazai piacon maradva a »legsikeresebb« a kommunista globalistából liberális globalistává átöltöző DK és MSZP, valamint a generációs globalista átörökléseket is birtokoló, de mára veretes zöldliberális Momentum. Hogy a gazdaságpolitikában mit akarnak, azt már többször bizonyították, főként azt nem akarják, amit hirdetnek. Hajdan Csou En-laj volt kínai miniszterelnök azt mondta, hogy a Szovjetuniót nem szavai, hanem tettei alapján értékeljük, amire a szovjetek nagyon megsértődtek. Így vagyunk a hazai globalistákkal is.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem száz-, de ezerszázalékos elemzése ez a mai világnak, a kitűnő - és tudás alapú - Boros Imrétől.
Nem véletlen, hogy az itt gyalázkodó Soros-orkok a gyalázkodásukon kívül EGYETLEN állítását nem merik még csak megemlíteni sem, nemhogy cáfolnák...
Tolkien: "Az orkok és a trollok viszont úgy beszéltek, ahogy éppen jólesett nekik, nem becsülve sem a szavakat, sem a dolgokat, és a nyelvük valójában romlottabb és mocskosabb volt, mint ahogy ebben a könyvben bemutatom. Azt hiszem, az olvasó ennyivel is beéri, bár a hívebb ábrázolásra se lett volna nehéz mintákat találnom. Nagyjából hasonló beszédet ma is hallhatunk az ork-lelkűektől: a gyűlölet és a megvetés burjánzásában szikessé vált nyelvünk annyira elszakadt mindentől, ami jó, hogy kifejezőerőt is csak azok találnak benne, akik a durvaságot erőnek érzik."

"jóba 'vót' Apró Piroskával"
ha te mondod.
Én meg "jóbavótam" a cégem párttitkárával, ezek szerint bűnös lennék.
Hüle vagynemkicsit.

Te jössz szlogenekkel, Boros Imre egzakt dolgokról mondott véleményt.

A dézsmálta, meg a lopott, ezeket a Hírklikk-színvonalú bal-lib legendekről olvastad?
Boros elmondta Fekete Jánosról, az igazat és az pontosan az ellentéte annak, amiket itt összehordtok uszítással.
De ti ennyit tudtok, ami nem az én bajom.

A jó qrvanyádat, nálad az a politikus. aki eladja a magyarok aranyát ugyanannyit ér, mint az, aki visszaveszi és megháromszorozza.
Takarodj a qrvanyádba, te is meg az etássaid is.

A nemzeti oldal az ilyeneket mint te vagy, le.zarja, és jól teszi.
Boros Imre többször elmondta Magyarország kifosztásának rendszerváltáskori történetét, amelyet a mocskos vörös eftássaid, Fekete Jánossal az élen végeztek el.
1980-2010 között ők raboltak külföldi off-shore-ba 242 milliárd dollárt Magyarországról, erről Boros Imre többször beszámolt, aljadék.

"a napokban lopják ki az állami vagyont viktorodék..."
Ja, ha kilopják, az más.
Onnan van a dupla átlagbér a magyaroknak, hogy "lopják ki az állami vagyont viktorodék"
Meg az EU legolcsóbb energiaárai, azok is onnan vannak, hogy kilopják.
Meg az 1,5 millió magyar gyermek ingyenes étkeztetése, ingyenes tankönyvei, mind-mind onnan vannak, hogy "a napokban lopják ki az állami vagyont viktorodék..."
Meg a jó Qrvanyád, onnan.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés