Válasz Vámos Miklósnak

2021. április 10. 11:00

Demeter Szilárd
Vendégszerző
Kommunista Ifjúsági Szövetség-díjas íróként is hivatkozhatnánk Vámosra, és nem nagyon tiltakozhatna ellene.

„Akit említettél, az egy nagyon ostoba ember, borzasztó hülyeségeket írt. Ráadásul egy kis nyikhaj, aki nem emlékszik arra, hogy Soros Györgynek óriási szerepe van abban, hogy itt nincs szocializmus. (...) Támogatott mindenkit, élen a Fidesz igen tisztelt politikusaival” – mondja a Telex szerint szerény személyemről Vámos Miklós. 

Vámos Miklós minden bizonnyal roppant okos ember, ha ekkora bizonyossággal tud sommás értékítéleteket alkotni (bár az általam ismert roppant okos emberek az elmúlt kétezerötszáz évből vele ellentétben inkább a kételyeik miatt maradtak a szellem csúcsain, és olvastatják magukat mind a mai napig, de ez mellékszál).

Viszont a helyében; bár ki vagyok én, hogy a szellem óriásainak fölhívjam a figyelmét, porszemnyi nyikhaj; egy dologban annyira nem lennék biztos: hogy az emberek, (meggyőzödéseik, világnézetük, céljaik) nem változhatnak. 

Mert ha ez így lenne, akkor Vámos Miklósra Kommunista Ifjúsági Szövetség-díjas íróként is hivatkozhatnánk (kapott ilyen díjat 1983-ban), és nem nagyon tiltakozhatna ellene. Márpedig Vámos Miklós több ennél, és éppen azért lett több, mert változott ő is. Ha eleve nem mindentudóként született, akkor okosabb lett. 

Annyira viszont nem, hogy Závada, Parti Nagy and co. bevegyék maguk közé, hát most törleszkedik. Ez a jelentkezési lap, úgy látszik, személyeskedjünk egyet Demeterrel, oszt’ hátha emiatt megveregetik a vállamat. Csakhogy ebben nincs kétezerötszáz éves időtáv. Szerintem.

Összesen 235 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Vámos Miklósra Kommunista Ifjúsági Szövetség-díjas íróként is hivatkozhatnánk (kapott ilyen díjat 1983-ban), és nem nagyon tiltakozhatna ellene.

Vámos bedöngölve...

Bástya Elvtársra kár a szót pazarolni. Akarom mondani, Vámos Elvtársra.

Röviden, velősen ennyi. Nagyjából egy senki.Talán csak annyi
említhető meg vele kapcsolatban, hogy neki köszsönhetünk egy
szintén senkit: Varró Dánielt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés