Üzenet a baloldalnak: minél inkább gyaláztok, annál erősebbek leszünk!

2021. április 10. 7:25

Horváth Tamás
Vasarnap.hu
Ha kell, a saját testünkkel fogjuk megvédeni a templomainkat.

„Január közepén már írtam arról, hogy mire számíthatnak a keresztények, ha 2022-ben győz az egyesült baloldal Magyarországon. Az akkori cikkem konklúziója röviden annyi volt: semmi jóra. A jóslatomat igyekeztem bizonyítékokkal is alátámasztani: a teljesség igénye nélkül bemutattam a magyarországi közélet legnagyobb kereszténygyűlölőit. Egyikük, Gyurcsány Ferenc ráadásul konkrét ígéretet is tett, hogy amennyiben hatalomra kerülnek, megvonják az állami támogatást az egyházaktól, valamint kiléptetik Magyarországot a Vatikáni Szerződésből.

A gödöllői templom felgyújtása

Január óta mindössze három hónap telt el, ám sajnos ez idő alatt is újabb keresztényellenes támadásokról kellett beszámolnunk. A legkirívóbb eset kétségkívül a gödöllői görögkatolikus templom felgyújtása volt. Ez a cselekedet ugyanis már nem »csak« az uszításról, a szavak szintjén megvalósuló gyalázkodásról, vagy éppen egy, a bíróság által jópofának tartott karikatúrákról szólt, hanem a fizikai erőszakról. A gödöllői görögkatolikus közösségnek át kellett élnie, hogy már a testi épsége sincs biztonságban amiatt, hogy megvallja Krisztust. Szerencsére a gyújtogatás éjszaka történt, így senki sem sérült meg, de a nyugati és lengyelországi példákból kiindulva egyáltalán nem lehet garantálni, hogy ez legközelebb is így lesz.

Vallásgyalázás a XVIII. kerületben

Egy fokkal enyhébb, de ugyancsak gyalázatos esemény volt a XVIII. kerületi Szent József kápolna harangjainak a megrongálása. Ismeretlenek az éj leple alatt, a kerítésen átmászva hatoltak be a kápolna udvarába, ahol felmásztak a haranglábra, és mindkét harang belsejét purhabbal befújták, majd műanyag fóliával körbetekerték, ily módon használhatatlanná téve azokat. (Ebben az esetben felmerülhet, hogy az elkövetőket nem maga a vallás, inkább a harangszó zavarta, de a végeredményt tekintve igazából mindegy is, hogy pontosan mi volt az indítékuk: használhatatlanná tették egy szakrális hely harangjait.)”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 58 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés