A képmutatás fokai: Petry Zsolt és a véleményszabadság

2021. április 10. 8:34

Pósfai Orsi
Mérce
Petry kijelentései a magyar kormány menekültekkel kapcsolatos gyűlöletkeltő retorikáját tükrözik, mindez viszont nem jelenti azt, hogy a kirúgása indokolt lenne.

„Az sem utolsó szempont a történetben, hogy a Hertha – 3800 másik német vállalattal együtt – aláírta a sokszínűség chartáját, amellyel vállalták, hogy támogató környezetet teremtenek minden dolgozójuknak, függetlenül attól, honnan származnak, mi a vallásuk, a nemük, vagy a szexuális orientációjuk. A Petry menesztését bejelentő közleményében a Hertha hangsúlyozta, hogy a klubnál fontos érték a sokszínűség és a tolerancia.

Nem kérdés, hogy Petry kijelentései a magyar kormány menekültekkel kapcsolatos gyűlöletkeltő, mélységesen káros retorikáját tükrözik. Az edző a menekülteket bűnözőkkel, kártevőkkel azonosítja, magát teljesen függetlenítve attól, hogy mi az Európába bevándorlók tényleges valósága. Keresztény értéknek látja a kirekesztést, míg a befogadást erkölcsi leépülésnek. Mindez önmagában is elképesztő – hiába hallgatjuk ezt már legalább hat éve folyamatosan, azért érdemes mindig hangsúlyozni, hogy ez a gyűlölködés nem elfogadható és konkrét emberéletekbe kerül -, de azzal együtt különösen az, hogy Petry 17 éve él külföldön és dolgozik együtt olyanokkal, akik szintén bevándorlók.

Mindez viszont nem jelenti azt, hogy a kirúgása indokolt lenne.

Ahogy azt Schiffer András a Kossuth Rádió csütörtök reggeli műsorában kifejtette, miközben az nyilván teljesen helyénvaló, hogy ha az adott sportágra vonatkozó fair play szabályokat egy játékos megszegi a játékostársaira tett faji alapú, diszkriminatív megjegyzéssel, akkor azt a játékost elbocsátják, azonban a charta egy politikai deklaráció, aminek a  be nem tartásáért szankcionálni egy munkavállalót semmiképpen nem jogszerű. A volt országgyűlési képviselő megdöbbenését fejezte ki azzal kapcsolatban is, hogy a németországi egyenlő bánásmód hatóságnak és a munkajogi hatóságnak se szúrt szemet Petry ügye, de szerinte a strasbourgi emberi jogi bíróságnak is van idevágó gyakorlata.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 214 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Az sem utolsó szempont a történetben, hogy a Hertha – 3800 másik német vállalattal együtt – aláírta a sokszínűség chartáját, amellyel vállalták, hogy támogató környezetet teremtenek minden dolgozójuknak, függetlenül attól, honnan származnak, mi a vallásuk, a nemük, vagy a szexuális orientációjuk."

De hiszen pont ez a probléma!

Az, hogy valakik nem akarnak uj Babelt az orszagukbol, nem jelenti azt semmilyen szinten, hogy idegengyulolok lennenek. Foleg ugy, hogy hajlandok segiteni az otthonmaradt nehezsorsuaknak.
Ragalomkent jol hangzik, de nem masrol, mint arrol arulkodik, hogy ez a merces Orsi gyuloli azokat, akik az ovetol eltero velemenyen vannak. Ki mint el, ugy itel.
Ha hozza, Orsihoz idegenek tolakodnak be, ne ellenkezzen, biztos, ahonnan jonnek, ott rosszabb nekik. Amig befernek, Orsi neni engedje be oket, ne feljen, mindenkinek jo lesz!
Csak arra vigyazzon, ne hataron tuli magyarok legyenek, mert azok, mert azok elveszik az iskolat, a munkahelyet, a nyugdijat, a mindent is. Ugye, patkanyozo Bangone?

Uj rabszolgatarto tarsadalom ... lenne, ha az okostelefonos vandoroknak annyira hianyozna a munka.

,,Petry kijelentései a magyar kormány menekültekkel kapcsolatos gyűlöletkeltő retorikáját tükrözik,,

Szerencsétlen firkász!
Miért gyűlölet az, ha azt mondom: a migránsoknak a szülőföldjükön, lakóhelyükön kell segíteni, hogy boldoguljanak?

Hány "menekült" adta be Magyarországon a menedégjog megszerzésére vonatkozó kérelmét az 1951-es Genfi Menekültügyi Konvenció alapján. Ahogy nekem is tennem kellett Bécsben.

És azt bizonyítja, hogy a Hertha értékrendje még Hitler Waffen SS-énél is rosszabb:

A Fegyveres SS-ben a következő nemzetiségek is felvételre kerültek, a németeken, svájciakon és lichtensteinieken kívül, akiket, mondjuk árjáknak lehet tekinteni:

Albán 16.000, Szerb 4.000, Szlovén 6.000, Horvát 8.000, Bosnyák 18.000, Görög 1.000, Olasz 10.000, Spanyol 800, Portugál 50, Bolgár 3.000, Román 5.000, Észt 25,000, Lett 35,000, Litván 4.000, Örmény 3.000, Grúz 4.000, Kaukázusi népekből 15.000, Kirgiz 2.000, Kozák 35.000, Orosz 20.000, Tatár 10.000, Türkmén 8.000, Ukrán 25.000, Üzbég 2.000, Indiai 3.000, Holland 40.000, Flamand 22.000, Francia 12.000, Angol 100, Magyar 40.000, Cseh 5.000, Dán 8.000, Finn 3.000, Svéd 300, Norvég 8.000.

A Hertha focistáinak harmada föld alatti alagúton, vagy embercsempészekkel érkeztek, iratok nélkül? Szándékosan keveritek a hívatlan betolakodókat a z engedéllyel érkezőkkel?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés