Nézőpont: Jakab a legnépszerűbb ellenzéki kormányfőjelölt

2021. április 9. 9:55
A közvélemény-kutató szerint a jobbikos politikus majdnem 10 százalékkal előzi meg a második helyezett Karácsony Gergelyt.

Jakab Péter a legnépszerűbb ellenzéki miniszterelnök-jelölt – derül ki a Nézőpont Intézet Magyar Nemzet számára készített kutatásából. Az kormánykritikusok 21 százaléka szavazna Jakab Péterre az előválasztáson, és csak 14 százalék tenné le a voksát Karácsony Gergely mellett.

A többiek lemaradtak

Jakabon és Karácsonyon kívül a többi lehetséges kormányfőjelölt nem tűnik esélyesnek. Márky-Zay Péter 8, Dobrev Klára pedig 7 százalékon áll a kormánykritikusok között. A Momentum miniszterelnök-jelöltje, Fekete-Győr András csak 4 százalékot érne el, ha ma tartanák az előválasztást. Az előbbiek mellett az ellenzéki szavazók 15 százaléka jelezte, hogy egy más, meg nem nevezett jelöltre szavazna.

A teljes népesség körében még mindig Orbán Viktor vezet

A teljes felnőtt népesség körében a megkérdezettek 44 százaléka szeretné, ha Orbán Viktor maradna a kormányfő, míg 30 százalék mást akarna látni a miniszterelnöki székben. Jakab Péter 10 százalékon áll a teljes népesség körében, őt Karácsony Gergely követi 7 százalékkal.

Kép forrása: MTI / Illyés Tibor

 

Összesen 192 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én hiszek abban, hogy ez nem a Kína által kirobbantott III. világháború, sőt elhiszem a denevér meg a tobzoskakígyó meséjét is meg azt, hogy Vuhanban békés célú koronavírust fejlesztettek sok (kínai, brit, cseh, dél-afrikai, amerikai, brazil stb) változatban.

Én Gyurcsányra szavazok! A bizonytalanokat azért még ő képes legnagyobb arányban elriasztani.

"jakabot utálják a haladóék, csak a biztos 5-6 % kell nekik, jakab nem."

Lényegében az a néhány vidéki körzet kell nekik, ahol haladárék sehol nincsenek, csak a Jobbik volt képes értékelhető eredményt felmutatni/megszorítani a Fideszt Országgyűlési választásokon. Jakab ennél nyilvánvalóan többet fog akarni.

Azt viszont elképzelhetetlennek tartom, hogy Jakabbal fognak nekivágni a 2022-es választásoknak. Elég, ha az előszavazást úgy görbítik, hogy inkább a nagyvárosokban lesz lehetőség kényelmesen szavazni, máris a liberálisok kerülnek túlsúlyba, akik meg nyilván vagy Dobrevre, Fegyőrre, vagy a Fészbúkmesterre fognak voksolni

"A kormánykritikusok 21 százaléka szavazna Jakab Péterre"
A kormánykritikusok száma cca a választók 45%-a, a választók a lakosság 70%-a, azaz: kb. 3 millió embernek a 21%-a... 700 ezer magyar, pontosabban: "magyar".
Kb. 700 ezer totál-brutál Orbán-gyűlölő, akik nagyjából mind a 700 ezren meghúznák azt a bizonyos kötelet.
Ehhez hozzá lehet számítani a bal-lib által uszítottak közül legalább ugyanennyi Orbán-hóhért.
Kb. itt tart ma Magyarország.
A gyűlöletprojekt - Gyurcsány, Karácsony, Jakab, Nagy István Attila, Krekó, Kovács Zoltán/ÉS estébékkel: MŰKÖDIK.
Miközben a kivégzendő Orbán HARMINCSZOROSÁRA NÖVELTE A MAGYAROK ARANYÁT..., MÍNUSZ GÖRÖGORSZÁGBÓL INDULVA.

Nyugaton megengedték Gyurcsánynak, hogy a szavazatszerzés miatt bevegye a csapatba a náci Jobbikot, de azt nem fogják engedni, hogy Jakab legyen a miniszterelnök jelölt. Nehéz lenni kimagyarázni.

Ez mindent elmond a moslékék szvazóbázisáról.

Tábornok Úr! én szintén így járok el :-)
És a családom is!

Szerintem ennek most örülnünk kéne, mert ezen kívül csak rosszabb alternatívák vannak - kit akarunk az Összefosás élére inkább, Gyurcsányt, Fegyőrt? Ugyan.

Szerencsen is maguk előtt tolták a jobbikot.
Már sejtik, hogy veszíteni fognak és a jobbikkal vitetik el a balhét.

Szavazóhelyiségben lesz az előválasztás? Azt hittem valami modernista online-izé.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés