Az SZFE szerint szabályt szegve zárhatják ki őket az európai színművészeti egyetemek uniójából

2021. április 9. 15:40
Az egyetem szerint alapszabály írja elő, hogy a kizárásról az érintett felet is meg kell hallgatni, ami viszont nem történt meg.

Az Európai Színházi Iskolák és Akadémiák Uniójának (E:UTSA) bizottsága azért döntött Színház- és Filmművészeti Egyeteme (SZFE) kizárása mellett, mert mint mondták, tavaly szeptember óta jelentős változások álltak be a budapesti intézmény vezetésében, és úgy vélik, a jelenlegi SZFE nem tekinthető ugyanannak az intézménynek, amelynek tagsági kérelmét annak idején elfogadták.

Meglehetősen udvariatlan, politikai érdekeket is szem előtt tartó gesztus”

reagált az SZFE a HVG-nek.

„Arra hivatkoztak, hogy a modellváltás miatt ez már egy másik egyetem, mint aki belépett annak idején. De ilyen kizárási indok nincs a szervezet alapszabályában” – tették hozzá.

Kiemelték, hogy „vélhetően a saját szabályzatukat megszegve távolították el az SZFE-t”, mert az Európai Színházi Iskolák és Akadémiák Uniójának alapszabálya szerint a kizárás csak az után történhet meg egy titkos szavazáson, hogy előtte meghallgatták az érintett felet.

Ilyen meghallgatás nem volt”

– szögezte le az egyetem.

Az SZFE szerint a kizárás semmiféle hátránnyal nem jár az egyetemre nézve, mivel „az európai színművészeti egyetemekkel az együttműködések más formái jól működnek, közvetlen a kapcsolat.”

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 46 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Petry Zsolt után minden lehetséges, a határ a csillagos ég.
Nyíltan, de ez nekünk, a nemzeti erőnek jó.
Mi győzünk, ők veszítenek, ha türelmesek és okosak leszünk.

Ballibnél nem probléma a szabályszegés. Ők azért liberálisok, mert rájuk semmiféle szabály nem vonatkozik, hiszen öntörvényűek.

Kicsinyes bosszú. Az SZFE meg fogja találni az új kapcsolati formákat azokkal, akiknek látása nem homályosult el teljesen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés