Petry-ügy: felháborodott a német külügy Gulyás Gergely párhuzamán

2021. április 9. 12:19
A német külügy szóvivője visszautasítja Gulyás Gergely nemzetiszocializmusra emlékeztető módszerekkel kapcsolatos vádjait.

„Orbán Viktor magyar miniszterelnök segítője csütörtökön megkérdőjelezte Németország demokratikus normáit, miután egy német futballklub elbocsátott egy magyar edzőt bevándorlás és LMBT-ellenes nézetei kifejtése miatt” – tudósított csütörtökön a Reuters hírügynökség Magyarországról.

Korábban a magyar külügyminisztérium behívatta az ügy kapcsán a német ügyvivőt „Németország budapesti nagykövetségének ügyvivőjét hivatalába kérette csütörtök reggel Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára” – közölte a tárca az MTI-vel.

„Valaki véleményének kinyilvánítását nem lehet büntetni egy jogállamban” – mondta Gulyás Gergely újságíróknak, kijelentve, hogy Petry elbocsátása a „náci Németország totalitárius rendszerére emlékeztette" és a felháborító eset kapcsán elsősorban Németország számára kellene feltenni kérdéseket a jogállamiság kapcsán. .

A német külügyminisztérium szóvivője szerint a magyar kormány észrevételei „számunkra semmiképpen sem érthetők”.

„Az ügyvivő a minisztériumi beszélgetésen közölte a magyar kormánnyal, miszerint a nemzeti szocializmusra való hivatkozásokat a legegyértelműbben elutasítjuk” – mondta a szóvivő.

A Hertha kedden jelentette be, hogy bár elégedettek voltak a volt magyar edző szakmai munkájával, mégis elbocsátjk, mert „az LMBTQ-személyekkel és a bevándorlókkal szemben kritikus megjegyzései ellentmondanak a klub toleranciával és sokszínűséggel kapcsolatos álláspontjának”.

Marcus Jung, a Hertha szóvivője csütörtökön azt mondta, hogy Gulyás párhuzama a náci Németországgal „bizarr összehasonlítás” volt, és hogy a klub „aktívan támogatja a társadalmi sokszínűséget, az egyenlő jogokat és a toleranciát”.

A Reuters beszámolója végezetül megjegyzi: Magyarország kormányát folyamatos kritikák érik azért, mert egyre inkább homofób és bevándorlásellenes politikát folytat. „A kormány bevándorlásellenes, kizárta Magyarország alkotmányából az azonos neműek házasságát, korlátozta a melegek örökbefogadását és a transzneműek jogi elismerését, valamint gyakran ábrázolta a homoszexualitást aberrációként” – írja a Reuters hírügynökség beszámolója. 

(Reuters)

Fotó: Britta Pedersen / dpa-Zentralbild / AFP

Összesen 316 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem egyértelmű. Erőszakos tárgyalópartnerre surranúpályák használatával lehet reagálni, viszont surranópályákat kedvelő tárgyalópartnereknél beválhat az erőszakosság.

A független angol közszolgálat:
„A kormány bevándorlásellenes, kizárta Magyarország alkotmányából az azonos neműek házasságát, korlátozta a melegek örökbefogadását és a transzneműek jogi elismerését, valamint gyakran ábrázolta a homoszexualitást aberrációként” –"
Ezzel szemben,
1./ A kormány nem ábrázolt semmit.
2./ Magyarország számos más normális európai államként a házasságot a biológia és természet rendje
szerint értelmezi. Melegek együttélését jogilag viszont lehetővé teszi, hivatalosan is elfogadja.A meleg együttélés fogalmilag más, nem házasság.
Az alkotmányba azért került bele a házasság fogalama, mert nyugati idióták és magyar követőik számára ez nem világos.
3./ Az örökbefogadottak és a társadalom érdeke a korlátozást joggal indokolja.
4./ A transzneműeket jogi oldalról senki nem korlátozza, noha női futóversenyen magát aznapra nőnek deklaráló férfiak nem indulhatnak. Ilyen korlátokat a nők érdekében meg kell tenni.
5./ Magyarország a legális bevándorlást elfogadja ,de az angol és más imperializmus miatti tömeges és illegális migrációt nem, mivel nem gyarmatosította a fél világot, így ezeket a bűnöket nem kell jóvátennie.

Nem kisfiam, Süsü visszarúgott, és most nagy a sértődés Hitler mai utódainál, a mai Übermenscheknél. Mert hát ők, hát ők, hát... hát ők liberálisan demokraták, igaz náci elődeikre, vagy éppen NDK-s kommunista testvéreikre hajazó módon.

A Hertha úgy illeszkedik a német államhoz, hogy egy normális államban be lehetne perelni a klubot a szabad gondolkodás megsértése, annak retorziója miatt. Hiszen ezek állítólag liberális értékek.

Nagyon egyszerű módszer, ilyen esetekben képzeld el az adott probléma negáltját, azt, hogy egy magyar futball klub szerződésben tiltja meg a liberális gondolkodást. Folytassam, vagy innen már tudod magadtól is?

Ha már így nézzük, akkor miattuk lőtték szét Budapestet. Miért nem Bécsnél ásták be magukat?

Megérte lármázni, mert a németek vannak defenzívában: kiderült, hogy a kötelező normává emelt liberális dogmák diktatórikus nyomulása határokhoz érkezett.

Németországban a teljes gazdasági-politikai-pénzügyi vertikum egy mindent lefedő, összefüggő, a teljes államot beborító NKVD-Gestapo szervezetként működik a Sokszínűségi Charta elnevezésű pártigazolvány alkalmazásával.
Gyakorlatilag: Németország minden társadalmi tényezője
az
NKVD-Gestapo-szervezet tagja, amelyet liberalizmus álnéven működtetnek.
Ez a német liberalizmus=bolsevizmus+fasizmus.
Kettős, bolsevik-fasiszta ÖNCENZÚRÁT KÉNYSZERÍTENEK A társadalomra, amely erre szavazatával SOHA NEM ADOTT FELHATALMAZÁST.
Aki az öncenzúrát nem tartja be, attól elveszik a munkahelyét, a keresetét, a megélhetését, a létezését.
Ez GULAG+DACHAU/2021.
Amikor ez megtörténik, akkor Németország szerint, amit a Reuters nevű Pravda-Beobachter közöl: " Magyarország kormánya homofób és bevándorlásellenes politikát folytat. "

A Slavia Praha is a csapat, amelynek ezentúl szurkolok.
A nagy Arsenal féltérden, a Slavia-játékosok meg várják, hogy a bíró indítsa már el a meccset, hiszen meccselni mentek Londonba.
Térdelni a Szent Vitusban szoktak.
"A prágai Szent Vitus-székesegyház (teljes cseh nevén: Katedrála svatého Víta, Václava a Vojtĕcha) a Prágai főegyházmegye főtemploma a prágai vár közepén."

Anyád hisztizhetett, mikor kipottyantott.
Akkor lettél aljadék.

Dunai Márton?
Egy a Soros-komisszárok közül.
Igaz, még nem Oberführer, de meglesz az.

Ha ugyanazt olvastuk, én nem láttam Dunai interpretációjában inkorrektséget, leírta nagyjából, ami történt, tárgyszerűen.
https://www.reuters.com/articl..

A német állam olyan kitételhez, terroreszközhöz - sokszínűségi charta - asszisztál, amelyre soha nem kapott felhatalmazást a német adófizető polgároktól.

Milyen érdekes. 75 év amerikai megszállás sem változtatott a németek szabad vélemény ellenességén. Mit szólnak ehhez az elesett, megnyomorodott amerikai katonák?

Ez egy " Róka fogta csuka fogta helyzet". Ezek az elefántok túl sok magyarnak adnak munkát, akik itthon adóznak és költik a jövedelmüket. Arról nem is beszélek, hogy van egy rakás hazai beszállítójuk is, szintén sok alkalmazottal. Ha mát itt vannak, nehéz tőlük megválni.

Ott kezdődik a probléma, hogy a mindenki, kezdve a Hertha-val, lazán túllép a tényeken.

A magyar edző nem fejtette ki a nézeteit semmiről. A bevándorlásról valóban mondott egy rövid véleményt, ami annyiban állt, hogy a nyugat elvesztette a józan eszét, mert bűnözők sokaságát engedi be. (Nyilvánvaló, hogy az illegális bevándorlásról beszélt nem a megfelelő eljárások betartásával munkát vállalókról.) Ha egy ilyen vélemény elegendő ahhoz, hogy valakinek egy cégnél felmondjanak, az valóban a nácizmusra és a bolsevizmusra emlékeztet, amikor azokat, akik a hivatalostól eltérő véleményt mondtak valamiről, meghurcolták, (s volt időszak, amikor ki is végezték). LMBT-ellenes véleményt pedig egyáltalán nem mondott, csupán annyit, hogy aktív élsportolónak egyáltalán nem kellene társadalompolitikai véleményt megfogalmaznia, mert megosztja a közönséget és ellenségeket szerez magának. (Miközben a munkája éppen arról szól, hogy közösséget teremtsen sokféle emberből - tehetjük hozzá.)

Ahol nem a tényekhez ragaszkodnak, ott nem marad más, csak a vádaskodás és egymás címkézése.

Karinthy Frigyes írta az ilyen vadbarmokról:

"Új Bábelt élünk, a fogalmak pokoli zűrzavarát.
Gyalázatos hazugok megrontották a szavak becsületét!"

"a klub „aktívan támogatja a társadalmi sokszínűséget, az egyenlő jogokat és a toleranciát”."
Tolerancia, drága Tolerancia, mikor találkoztatok ti a Herthával?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés