Gulyás: Petry véleménye a szivárványcsaládokról megegyezik a német alkotmánybíróság véleményével!

2021. április 08. 11:20

„Jogállamban az ilyenekért nem járhat büntetés, ha igen, akkor a hatóságoknak kellene fellépni” – jelentette ki Gulyás Gergely.

2021. április 08. 11:20
null

Gulyás Gergelyt a kormányinfón a nagy port kavart Petry-ügyről is kérdezték. Ismert: a Hertha kapusedzőjét azután bocsátotta el a német klub, hogy egy Magyar Nemzetnek adott interjújában kritizálta az európai migrációs politikát, valamint kijelentette, hogy nem ért egyet Gulácsi Péternek a szivárványcsaládokról alkotott véleményével.

A miniszter felháborítónak tartja Petry Zsolt menesztését a Herthától, szerinte Németországnak arra kell válaszolnia, hogy még mindig jogállamról beszélünk-e. „A szólásszabadság közös európai érték, szélsőségesnek nem tekinthető véleményeket egy jogállamban nem szoktak büntetni, ez súlyos ügy” – mondta a miniszter. A 20. században volt totalitarizmus, ami Németországból indult, és nem akarjuk, hogy ez megismétlődjön, semmilyen gyűlöletre nem hívott fel a kapusedző véleménye, egyébként is egyetért Gulyás az ott leírtakkal – derült ki a miniszter szavaiból.

„Ha nem egy vicc lenne a hetes cikkely szerinti eljárás, akkor ez egy olyan dolog lenne, ami felvetné, hogy az alapvető értékek veszélybe kerültek Németországban” – tette hozzá.

„Az más kérdés, hogy jogállamban szokatlan módon, a német alkotmánybíróság véleményét figyelmen kívül hagyva a német parlament lehetővé tette az azonos neműek házasságát” – mondta a miniszter, aki leszögezte: Petry véleménye a szivárványcsaládokról megegyezik a német alkotmánybíróság hatályos véleményével, a migrációról elmondott álláspontja pedig egy visszafogott, kulturált, az európai értékek védelmét középpontba helyező álláspont.

„Jogállamban az ilyenekért nem járhat büntetés, ha igen, akkor a hatóságoknak kellene fellépni” – zárta le az ügyről alkotott véleményét Gulyás Gergely.

Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. április 11. 15:12
Berlin egyes negyedei inkább Marrakeshre hajaznak mint egy olyan városra amit soha nem tudott térdre kényszeríteni tartósan egyetlen idegen hatalom sem, ha földig rombolták is főnixként éledt újra. Most elég egy generáció, és rá se ismer aki harminc év után jár ott ismét.
brekker
2021. április 09. 20:14
A németeket nem nácizni kell, hanem komcsizni, és akkor szent a béke!
Gullwing
2021. április 08. 20:29
Petry Zsoltot abban az országban rúgták ki a véleményéért a mukahelyéről ahol egy Adolf Hitler nevű piktor 1933. január 30. – 1945. április 30 között lehetett az ország elsőszámű vezetője. Kell még valamit mondanom ildikó?
VeJoLa
2021. április 08. 18:31
A "fasiszta" német alkotmánybíróságot előbb-utóbb fel fogják oszlatni! Ha nem még Mürkül alatt, az új ződ kancella alatt biztosan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!