Konzervatív szemléletváltás az Egyesült Királyságban

2021. április 8. 17:31

Deme Dániel
Magyar Hírlap
A rasszista BLM-mozgalom szobordöntögető pusztítása lassan lépésre készteti a vonakodó konzervatívokat is.

„A brit kormány a minap hozta nyilvánosságra az orwelli megnevezésű Faji és Etnikai Egyenlőtlenségek Bizottsága (CRED) által készített riport tartalmát, amely eddig szinte példátlan őszinteséggel és tárgyilagossággal mutat rá a multi-etnikumú társadalomban fellelhető feszültségek okaira.

Ennek következtetéseit röviden összefoglalva, az Egyesült Királyság vegyes társadalmában fellelhető éles ellentéteket nem a többség rasszista szemlélete okozza, hanem ezek inkább kulturális, vallási vagy szociá­lis különbségekben gyökereznek. A tanulmány azt javasolja, hogy az országban élő kisebbségi etnikumok próbáljanak segíteni önmagukon ahelyett, hogy az államra rónák minden problémájuk terhét, és másoktól várnák a megoldást.

Az eltorzult nyugat-európai neomarxista diskurzusban már maga az a tény is felér egy kisebb nemzeti–konzervatív forradalommal, hogy a tanulmány kritizálja a brit nemzeti tananyag gyarmatosító elemektől való megtisztítását, lásd a legnagyobb nemzeti hősök és győzelmek történelemhamisító feketelistázását. E helyett inkább a brit nemzeti tudat terjesztését és megerősítését javasolja a diákok közt.

A CRED-jelentés kritizálja a most divatos Fekete életek számítanak (BLM-) mozgalomból eredő fajelméleti egyszerűsítéseket is. Ezek a fehér nyugati társadalmakban már nemcsak intézményi rasszizmust vélnek lépten-nyomon felfedezni, hanem mindinkább az úgynevezett strukturális rasszizmust is.

A Boris Johnson-kormány eme jelentése Egyesült Királyság jövőjét illetően a huszonnegyedik órában készült el, és ha realisztikusan tekintjük a globális erőviszonyokat, demográfiai trendeket, talán már el is késtek azon próbálkozással, hogy nemzetüket egyesítsék egy közösen felvállalt történelem és identitás alatt.

A CRED-riport tanulsága az, hogy a valóságban nem az egymástól különböző kultúrák együttélésével van baj, nem a társadalom multi-etnicitásával mint olyannal, hanem az ebbe fecskendezett megosztó toxi-kus baloldali ideológiákkal, amelyek gátat vetnek az integrációnak, és jó marxista hagyomány szerint áldozatokra vagy elnyomókra osztják fel közösségeinket”.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés