Hofit idézem: „Jövőnk záloga. ... Dögöljek meg, ha kiváltom!”

2021. április 8. 8:52

Wintermantel Zsolt
Facebook
Megnéztem az SZFE „egyetemfoglalásról” szóló „Hülye fiatalság” című filmet.

„Megnéztem az SZFE »egyetemfoglalásról« szóló »Hülye fiatalság« című filmet. Sokat gondolkoztam, hogy rászánjam e azt a másfél órát, de mivel a hallgatói mozgalomban elég komoly múltam van, így nem tehettem másként.

Sok éven keresztül voltam hallgatói képviselő, a Budapesti Műszaki Egyetem Egyetemi Hallgatói Képviseletét két évig vezettem, és elnökségi tagja voltam a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának is. Szerveztünk tandíj elleni tüntetést, virrasztást a Parlament előtt, részt vettünk oktatási reformban, kialakítottuk és bevezettük az oktatók hallgatói véleményezési rendszerét, választottunk rektort, stratégiai döntésekben, Egyetem átalakításban vettünk részt. Megszerveztük a hallgatói szolgáltatások intézményesített rendszerét és erre egyetemi szervezeti egységet alapítottunk. Rengeteg munkával, konfliktussal, egyeztetéssel, de mindig alázattal, tudva a helyünket és szerepünket az egyetemi autonómiában.

Nos ennek fényében, amit a dokumentumfilmben láttam az végtelenül elkeserített, szánalmas és lehangoló. Bővebben nem is fejtegetném mert magával húz a mélybe, csupán Hofit idézem: »Jövőnk záloga. ... Dögöljek meg, ha kiváltom!«”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés