Emberevő tigris és vad elefántok támadják a nepáli orrszarvú-számlálókat

2021. április 8. 18:47
Az állatszámlálást ötévente tartják, a tavalyit azonban elhalasztották a koronavírus-járvány miatt.

A mostani számlálást március 22-én kezdték, ám hétfőn felfüggesztették, mert egy tigris a hét végén megölte az egyik 31 éves résztvevőt – közölte a nemzeti parkok és vadvédelem szolgálata. A tigrist azóta befogták és a katmandui állatkertbe vitték.Előtte két nappal a résztvevők közül mintegy féltucatnyian sérültek meg, amikor egy vadon élő elefánt támadott rájuk, amikor háziasított elefántokon rótták az egyik nemzeti parkot. Néhányan akkor sérültek meg, amikor lezuhantak az állat hátáról.    

Az országos orrszarvúszámlálásban 60 elefánt segíti az őserdők bejárását az ország déli síkvidékén található négy nemzeti parkban.    

„Vannak nyilvánvaló kockázatai annak, hogy ilyen elefántokat használunk az állatszámlálásban, de ez az egyetlen lehetőségünk arra, hogy eljussunk a rinocéroszok élőhelyeire” – mondta Haribhadra Acharya, a szolgálat szóvivője.    

A több mint egy hónapig tartó számlálásban  300 külön e célra felkészített ember vesz részt. Nepálban 1994-ben tartottak először orrszarvúszámlálást, az idei már a hetedik. A legutóbbiban, 2015-ben 645 orrszarvút számoltak össze. Világszerte mintegy 3500 rinocérosz él vadon.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/STR

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés