Az Egyesült Államok nem kér az AstraZenecából

2021. április 8. 7:34
Az amerikai járványügyi főtanácsadó szerint már elegendő vakcina áll a rendelkezésükre.

A Portfolio szúrta ki Anotny Fauci, amerikai járványügyi főtanácsadó szerdai interjúját a CNN-en. A szakember azt nyilatkozta az amerikai csatornának, hogy nincs szüksége az Egyesült Államoknak az AstraZeneca koronavírus elleni vakcinára. Mint mondta: „Három kiváló oltás áll rendelkezésünkre. Még ha az amerikai gyógyszerfelügyeleti hatóság úgy ítéli is meg, hogy ez nagyon jó vakcina,

nincs szükségünk még egy nagyon jó vakcinára”.

Az Egyesült Államokban jelenleg a Moderna, a Pfizer, illetve a Johnson and Johnson vakcináival oltják a lakosságot. Mint arról korábban írtunk, az AstraZeneca mellékhatásai miatt március eleje óta több ország ideiglenesen felfüggesztette az említett oltóanyag használatát.

Andy Slavitt, a Fehér Ház vezető Covid-19 tanácsadója a CNN-nek azt nyilatkozta, hogy

jó úton haladnak afelé, hogy hétvégére az Egyesült Államok lakosságának a fele megkapja legalább az első oltását.

Az Egyesült Államokban jelenleg a 18 év feletti lakosságnak már a 41,7 százaléka kapta meg az oltást. Slavitt ezzel kapcsolatban azonban megjegyezte, hogy ez „nem jelenti azt, hogy az ország végzett volna a járvánnyal”, hiszen még több mint 100 millió felnőtt van, akit nem oltottak be.

A koronavírus az Egyesült Államokban követelte a legtöbb halálos áldozatot. A CDC előrejelzése szerint az elhunytak száma május 1-ig 588 000 főre nőhet.

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Persze, az USA még Trump alatt nagy összegekkel ( cégenként 400-500 millió dollárral) támogatta a vakcina fejlesztést a Modernánál, a Johnsonnál és a Pfizernél is. Most Biden az, aki besöpri az eredményt, ezért nem kell igazából az Astra. Ha októberre valamelyik elkészült volna, ma is Trump az elnök, szerintem ezért borult ki.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés