Gyarmati bullshit, hogy van különbség Hrutka és Petry esete között

2021. április 7. 18:59

Tibi atya
Tibi atya blogja
Számomra azonban Hrutka János kirúgása sem lenne szimpatikusabb, csak mert a munkáltatója nyíltan mondja ki, hogy a véleményéért történt.

„Mielőtt Bede Márton a gatyájába csöppen a függetlenségtől, a csapat hivatalos oldalára kattintva nézzük, kik a szponzorai, akik szerinte átlátható és független működést biztosítanak: a Nike, a Coca Cola, a McDonalds kávézó brandje, sporfogadó irodák, kereskedelmi bankok, kriptovaluta cégek (átláthatóság, ugye).

(...)

És ezek azok a tőkeforrások, amik fenntartják a Bede által tisztának, függetlennek és transzparensnek láttatott Herthát. Nos, szerintem meg amíg ki nem derül, hogy Mészáros Lőrinc földalatti üzemekben dolgoztat gyerekeket Kaleta Gábor műszakvezető felügyeletével, addig a Hertha szponzoraihoz képest a NER-oligarchák szállodafelújításai napközis csínytevések. És nem, ne jöjjünk azzal, hogy az egyik közpénz lenyúlás, a másik meg piac, mert a közpénz be nem fizetése éppen úgy az adófizetőket károsítja, az említett cégek pedig szegényebb (vagy nem is olyan szegény) országok komplett éves költségvetéseit lopják el azzal, hogy nem adóznak sehol.

Független, transzparens intézmény?

Ahogy Bede Márton független, úgy lehet, hogy ez az intézményrendszer is. Számomra azonban Hrutka János kirúgása sem lenne szimpatikusabb, csak mert a munkáltatója nyíltan mondja ki, hogy a véleményéért történt.

Ezt ugyanis polgáribb helyeken (nem a 444 szerkesztőségében) nem átláthatóságnak hívják, hanem hatalmi arroganciának.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bárcsak! Mostanában bizakodóbb vagyok, bár tegnap belenéztem a Ripacs parlamenti videója után a húsvéti főzős-köszöntős elejébe és látnom kellett, h. nekem ugyan van benne valami kifejezetten taszító, de keményen dolgozik, már amennyiben ennek valami köze van a munkához, és biztosan vannak, akikre hathat, akár mint szórakoztató időtöltés. Mondjuk, én az első cédulahúzásig bírtam, de nagyon ki volt találva. Mögötte sok mindent láttam, az 50. évfordulótól a gazdaság padlóra vivéséig, Szlovákia felfutását a tőlünk általuk elüldözött Peugeot-val indulva, az általuk elkótyavetyélt nemzeti vagyon részekig.

Remélem, mi vagyunk többen és láthatólag megfogadták a Nagy AT nevével ellentétben kisszerű tanácsát, minden józan mértéket elvesztve csúszkálnak, mint malac a jégen, ami vszg. nem fog nekik jót tenni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés