A Negyedik Birodalom lecsap

2021. április 7. 16:19

Bohár Dániel
888.hu
Végül is, ha úgy nézzük, Petry Zsolt még olcsón megúszta.

„Németországban komoly hagyománya van annak, hogy valakit a véleménye miatt hallgattassanak el, a szó szoros értelmében.

Nyugat-Európa, szólásszabadság és hasonló sallangok. Amikor szóba kerül ez a téma, mindig ugyanaz a személyes tapasztalat jut eszembe. Viszonylag sok német újságot olvasok, fogalmazhatnék úgy is, hogy érdekel, ami Németországban történik. Az a meglepő, hogy bármilyen sajtóterméket fogyasztok, ugyanazt kapom. Olvashatom a Die Weltet, a Focust, a Spiegelt és a többit, mindegyikben azonos szövegeket látok, azonos tartalmat. Nincs kibeszélés, nincs más vélemény, mindenki ugyanazt mondhatja, írhatja.

A sajtó- és szólásszabadság (az állításokkal ellentétben) nem létező fogalmak Németországban. Ugyanakkor Magyarországon mindenről nyugodtan lehet beszélni, írni, értekezni, aki az ellenkezőjét állítja, az hazudik. Hazánkban annyira eluralkodott a sajtószabadság, hogy eddig ismeretlen terepekre is betévedt a média, és már nincsenek tabuk, nincs semmiféle szakmai vagy társadalmi minimum, amit követne. Lásd a balliberális média tevékenységét a koronavírus idején. Annál kevés károsabb cselekmény történt országunk elmúlt 100 éves történetében. És még hol a vége?

Petry Zsoltot kirúgta a Hertha BSC, mert elmondta a véleményét. Ízlelgessük a mondatot. A fejlett Nyugat-Európában egy sikeres szakembert elküldenek a munkahelyéről, mert mást mert gondolni, mint amit kellett volna. Ez a történet annyira abszurd, hogy ha nem esik meg, el sem hiszem.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 70 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Lendvai Ildikót felvette a Hertha BSC?

A nemetek a hitlerizmust is toleraltak, fenntartottak es kepviseltek a vegsokig, miert ne tennek meg ugyanezt a szelsoseges liberalizmussal is? Amig rajonnek, hogy mit tesznek, milyen karokat okoznak, eltelik meg egy kis ido!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés