Továbbra is 100 ezer forintot adna az oltakozóknak a Momentum

2021. április 6. 21:13
Kerpel-Fronius Gábor szerint ez egy „lehetséges motiváció” lenne ahhoz, hogy további milliók regisztráljanak.

Amint arról lapunk is beszámolt január közepén, 100 ezer forintot adna minden oltakozónak a Momentum. Ma, hogy megtörtént a 2,5 milliomodik dózis beadása, ám összesen a regisztráltak száma 3,8 milliónál tart, újra előkerült a téma.

Kerpel-Fronius Gábor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azt mondta: nem feltétlenül akarta ezt az ötletet felmelegíteni, de szerinte „abszurd, hogy az ellenzéket állítják be oltásellenesnek”.

Mi éppen január közepén is annyira fontosnak tartottuk, hogy az emberek beoltsák magukat, amikor ez nem volt nyilvánvaló” – mondta a Momentum főpolgármester-helyettese, aki szerint eleve nem volt magas a magyar emberek oltakozási hajlandósága, de úgy gondolja, hogy erre tett rá egy lapáttal „a keleti vakcinákkal való játszadozás”.

Kerpel-Fronius szerint ebben a bizonytalan helyzetben a pénz is „lehetséges motivációt” jelenthet az állampolgároknak.

„Mindenki azt mondja, hogy ez egy olyan típusú válság, ahol kifejezetten kell növelni a keresletet. Ezért több párt azzal érvel, hogy kell feltételnélküli alapjövedelmet adni, növelni kell a vásárlóerőt. Ez egy egyszeri juttatás lett volna” – jelentette ki a momentumos politikus, aki úgy véli, hamarosan elérjük az önkéntesen regisztráltak beoltását, ám ez csak a nyájimmunitáshoz kevés 3,8 millió fő lesz. Kerpel-Fronius szerint a kormány ezért előreszalad, és megpróbál bűnbakot csinálni az ellenzékből.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 68 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kormányképes erő, na.

Budapest költségvetési pénzéből?
Adjatok!

„a keleti vakcinákkal való játszadozás”

Amúgy ennek a kreténnek nem adták oda az új brossúrát? Már nem szabad(na) uszítani a keleti vakcinák ellen, most elvileg kuss a parancs a témában.

Ja és azon a napon képes egy ilyet benyögni, mikor pl. a moslékellenzéki Csőzik elvtársa vígan oltakozott a Szputnyikkal. Keleti vakcinákkal való játszadozás, mi?

A momentum akar fizetni. Biztosan a saját pénzéből:-)))))))))
Mert másét ne akarja eltapsolni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés