Sok hűhó a Színművészetiért

2021. április 6. 20:54

Rőfös Géza
Kontra
Megnéztük a Partizán SZFE riportját, hogy Önnek már ne kelljen.

„A Gulyás Márton nevével fémjelzett Partizán riport- és interjú-sorozat figyelemre méltó igényességgel és alapossággal mutat be különböző témában ismert személyeket, témákat, aktuálpolitikai helyzeteket. Nincs ez másként most sem, amit ebből az alternatív, belvárosi Woodstock-utánérzésből hiteles élménybeszámolóként ki lehetett hozni, azt a Partizán stábja kihozta.

Kérdés, hogy szükség volt-e erre? Kellett-e ez a szimpatizánsoknak, hogy rokonszenvük elmélyüljön? Kellett-e ez az érdektelen, csendes és túlnyomó többségnek, hogy másfél órás összefoglalóban képet kapjon a késő tinédzserkori, hormon-túltengéses színész-inasok öncélú lázadásának intézményesüléséről? Mi úgy találtuk, hogy ha politikától tudatosan távol maradó átlagemberből fanatikus fideszest akarsz nevelni, nézesd meg vele ezt a videót.

A film címe Hülye Fiatalság, amely az átlagos, elfogulatlan néző számára a végére érve sem válik képletesen, idézőjelesen értendővé. Nagyon fiatal, nagyon lelkes, nagyon fogalmatlan fiatalok gigászi csatája ez a Nagybetűs Élettel. Adott egy csapat pattanásos, húszas évei elején járó színházi ember-palánta, akik a koronavírus első hulláma miatt elmaradó koncert- és fesztivál-szezon pótlásaként meghirdetnek egy alulról szerveződő, alternatív Ozorát gólyalábas zsonglőrökkel, az életben szemmel látható hendikeppel induló mozgalmi vezetőkkel, sátorozással, májkrémmel és szar hippi-zenével.

Ezek a lelkes és közepesen tájékozatlan fiatalok elolvasták az intézményi modellváltás koncepciójáról szóló híreket a Szuperfüggetlen Sajtóban és hirtelen elkezdték kész tényként kezelni, hogy az a szélsőliberális véleménybuborék, amelynek használatára kizárólagos jogot formáltak, most TALÁN elveszítheti a színészképzési monopóliumát és pánikszerűen megszervezték a 2020-as COVID-19 szezon legszabadabb bulikáját.”  

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés