Pánszexuális Star Wars – az Alapjogokért Központ szemléje

2021. április 6. 19:47

Alapjogokért Központ
Alapjogokért Központ
Az Alapjogokért Központ szemléje a politikailag korrekt hírekről.

Az Alapjogokért Központ szemléje

„Hűséges olvasóink jól tudják már, hogy a Star Wars univerzuma színes, azonban sosem lehet eléggé színes. Amióta a Disney rátette a kezét George Lucas örökségére, egyre érdekesebb és haladóbb karakterekkel találkozhatunk a sci-fiben. Most azonban itt az újabb nagy dobás: a legújabb Csillagok Háborúja képregényben ugyanis a legendás csempész, Lando Calrissian karaktere pánszexuális lesz. Persze a törvényen kívüliség határán egyensúlyozó Lando eddig is olyan figurának tűnt, aki bárkit és bármit magáévá tesz, ez azonban mostantól hivatalosan is így lesz. Csak remélni merjük, hogy a képregényt később megfilmesítik, a rendezői változatban pedig nem fognak finomkodni.

Természetesen nem csak karaktereket lehet átírni, hanem magát a történelmet is. Elindult ugyanis egy olyan podcast-sorozat, melyben a szürkeállomány igazi képviselői, valamint transznemű aktivisták tárják elénk, hogy a transzemberek milyen fontos és kiemelkedő szerepeket töltöttek be a történelem alakulása során. A transzneműség ugyanis nem egy újkeletű dolog, csak korábban nem pontosan így nevezték őket. Alig várjuk, hogy megjelenjen az első transz-történelem könyv. Kezdhetnék akár Erdéllyel és az lehetne a címe, hogy Transz-szilvánia.

Brit tudósok végre felfedezték, hogy a kottaolvasás is a fehér felsőbbrendűség melegágya. A régi zeneműveket ugyanis szinte mind fehér férfiak alkották meg. Elég csak Lisztre gondolni, akinek már a nevéből is a fehérségre következtethetünk. Szerencsére a Black Lives Matter megint résen volt, semmi sem kerülheti el a figyelmüket. Éberség!

Az USA-ban egyre több település ad egyszeri segélyt a rászorulóknak. Legutóbb a kaliforniai Oakland jelentette be, hogy 500 dollár adomány jár mindenkinek, aki szűkölködik. Na persze azért mégsem mindenkinek, a fehérek ugyanis nem kapnak egy centet sem. Ez teljesen érthető, hisz a fehérek között sokkal kevesebb a szegény, arról már nem is beszélve, hogy hány és hány évszázadig zsákmányolták ki szerencsétlen színes bőrű polgártársaikat. Lett volna idejük tehát megszedni magukat, most meg még nekiállnak kunyerálni. Azért a pofátlanságnak is van határa.

Zseniális könyv mutatja be, hogy a feministák teljesen félrevitték ügyüket. A nőjogi aktivisták ugyanis egyre fenyegetőbbé tették a feminizmust – és kiszolgáltatták magukat az államnak – azzal, hogy egyre szigorúbb büntetőjogi szabályokat szorgalmaztak a nők védelme érdekében. Ezzel szemben a Kalifornia Egyetem professzora azzal a megfontolásra érdemes javaslattal állt elő, hogy a nemi erőszakot és hasonló bűncselekményeket nem kellene büntetni, és persze a börtönöket is meg kellene szüntetni. A feministáknak ugyanis nem az állami erőszakszervezetek a természetes szövetségeseik, hanem a szociális munkások. Újszerű elgondolás. Még kicsit ízlelgetjük.

Heti gyűjtésünkben arról is olvashatnak, hogy a hogyan gondolják újra a liberálisok a Hamupipőkét, valamint arról is, hogy miért Trump tehet az egyre növekvő bevándorlásról az USA-ban, továbbá arról is, hogy miért a fiúk felelősek minden emberiség ellen elkövetett bűntettért.”

A teljes szemle itt olvasható.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés