Nemdiktatúra

2021. április 6. 10:55

Batka Zoltán
Népszava
Az orvos életeket akar menteni, míg egy beszari populista politikus inkább abban érdekelt, hogy ne essen a népszerűsége.

„Nem diktatúrában élünk, hanem szabad országban, és a magyarok eleve nagyon kényesek az ilyesmire, ezért a kötelező oltás a felnőttek esetében nem járható út – mondta az Erős Ember a „nemdiktatúra” jegyében lábhoz idomított riporternek a közrádióban, aki meg nagy szólásszabadságában elfelejtett visszakérdezni, hogy az úr miről hablatyol? Esetleg lesz szíves fellapozni az egészségügyi törvényt, és a kötelező védőoltásokat részletező 1998-as rendeletet. Onnan kiderül, hogy ma Magyarországon jelenleg egy fél tucat oltás kötelező.

És ha Gödény-hívő kristályjós apuci és vakcinaszkeptikus fényevő anyuci nem oltatja be mondjuk vírusos gyermekbénulás vagy tuberkulózis ellen a gyermekét a szólásszabadság és a Vízöntő jegyében, hát akkor mennek a böribe, és onnan ugathatják a holdat, hogy sérült az ő véleményszabadságuk. De az nagyjából a francot sem fogja érdekelni, mivel a többség azt már felfogta, hogy nem az a demokrácia ismérve, hogy a gyerekek szabadon meghalhatnak mondjuk gümőkórban vagy torokgyíkban.

Vagy esetleg mégis ott ólálkodik valami diktatúra szerűség, ahol egy laikus kis golyhó akarja megmondani az orvosok helyett, hogy a mára cirka 21 ezer embert kinyíró koronavírus elleni oltás kötelező legyen-e vagy sem? Lehet, hogy egy orvos mást mondana. Az orvos ugyanis életeket akar menteni, míg egy beszari populista politikus meg inkább abban érdekelt, hogy ne essen a nagy műgonddal felépített népszerűsége. Ez már inkább a diktatúra nem?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 72 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pedig nem mondott rosszat:-) a beszari populista ellenzék azért adta közre a közös videojukat az oltásról, mert esett a népszerűségük.

,, egy beszari populista firkász meg inkább abban érdekelt...,,

Batka Zoltán firkász olyant olvas bele a rendelet szövegébe, ami nincsen benne.
A kötelező védőoltásról a 18/1998. (VI. 3.) NM rendelet a fertőző betegségek és a járványok megelőzése érdekében szükséges járványügyi intézkedésekről, rendelkezik. Ez a rendelet tartalmazza az influenza elleni oltást, de nem teszi kötelezővé. Ugyanakkor előírja, hogy a veszélyeztetett korban lévők ingyen kapják. Ránézésre is megállapítható, hogy a rendeletben a COVID-19 vírus elleni oltás nem szerepel.

A firkász részéről ez már inkább a van sapka nincs sapka esete, megspékelve a csalással.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés