Hajón született párt száz éve

2021. április 6. 11:06

Thürmer Gyula
Facebook
Akkor 57 tagja volt a pártnak, ma 92 millió. Mit értek el ennyi idő alatt?

„A Kínai Kommunista Párt 1921. július 1-én született meg Sanghajban, pontosabban szólva egy hajón. A kongresszus első része egy régi épületben zajlott, de a második részt biztonsági okok miatt egy mozgó hajóra kellett áttenni. Akkor 57 tagja volt a pártnak, ma 92 millió. Mit értek el ennyi idő alatt? Megteremtették a világ második legnagyobb gazdaságát. Felszámolták az abszolút szegénységet. Ma minden kínai elmondhatja: ma jobban élek, mint tegnap, és tudom, hogy holnap jobban fogok élni, mint ma.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 38 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A kínai kommunisták feltalálták az irányított szabad magánkezdeményezést.

Válaszok:
Box Hill | 2021. április 6. 17:51

A pár millió az 73 millió. Egy részüket elvtársi alapon megették. a pártfunkcionárius kapta a jobb részeket, a mezei párttag a lábszárat. Te melyik részét fogyasztod az osztályellenségnek?

Népi Kína: 73,237,000 áldozat. Forrás: R. J. Rummel: China’s Bloody Century, Genocide and Mass Murder since 1900 (Kína véres évszázada, népírtás és tömeggyilkosság 1900 óta), Transaction Publishers, 1991. Továbbá Rummel korrekciója, 2005-ben. Forrás: www.hawaii.edu/powerkills/NOTE5.HTM

De sokkal többet terveztek:
A kínai kommunista vezető, Mao Ce-tung 1957. november 14-én elvtársainak kifejtette:

"Képzeljük el hányan halnának meg ha (atom)háború törne ki. A világon jelenleg 2.7 milliárd ember él és a harmada megsemmisülne. Vagy, ha több, akkor a fele.... Azt mondom, ha a legrosszabb történik és a fele elpusztul, még mindig a fele megmaradna, viszont az imperializmus megsemmisülne és az egész világ szocialistává válna. Aztán néhány év után megint 2.7 milliárd ember élne a földön."
Forrás: Frank Dikötter: Mao's Great Famine, the history of China's most devastating catastrophe, 1958-1962, Walker Publishing Company, New York, 2010, 13. old. (Mao nagy éhinsége, Kína történetének legrombolóbb katasztrófája)

Látható, hogy a kommunista tervgazdálkodáshoz hűen, a hullahegyek is előre meg lettek tervezve.

Félúton a nemzeti szocializmus felé.
A kommunisták 100 százalék állami tulajdont akartak.
A kínaiak csak 51 százalék ellenőrző többséget.
A nemzeti szocialisták nem akartak tulajdonrészt csak ellenőrzést.

Erről a hadüzenetről beszélsz?
A zsidók már 1933. március 23-án hadat üzentek Németországnak.
"The Israeli people around the world declare economic and financial war against Germany. Fourteen million Jews stand together as one man, to declare war against Germany. The Jewish wholesaler will forsake his firm, the banker his stock exchange, the merchant his commerce and the pauper his pitiful shed in order to join together in a holy war against Hitler's people."
(Daily Express, March 24, 1933.)

Az első két mondat is elég: Izrael népe az egész világon gazdasági és pénzügyi hadat üzen Németországnak. Tizennégy millió zsidó egy emberként üzen hadat Németországnak.

A válasszal kapcsolatban ez is érdekes:
“A Hitler-rendszer első hónapjai során a cionista mozgalom vezetői egy ellentmondásos paktumot kötöttek a Harmadik Birodalommal. Ennek különböző részletei szerint mintegy 60,000 zsidó és 100 millió amerikai dollár került átszállításra Zsidó Palesztínába. (Az összeg 2009-es megfelelője közel 1.7 milliárd dollár.)
Ellenértékként a cionisták megállították azt a világot átfogó náciellenes bojkottot, amely azzal fenyegetett, hogy megbuktatja Hitlert hatalmának első évében. Végtére is a „Transfer Agreement” életeket védett, vagyonokat mentett és megalapozta a későbbi zsidó állam infrastruktúráját.”
Írja a szerző, Edwin Black, a The Transfer Agreement című könyve 2009-es kiadásának előszavában.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés