Egyre erősödik Amerikában az ázsiaiak, különösen a kínaiak elleni gyűlölet

2021. április 6. 16:20

Szalma György
Kontra
El tudja képzelni, hogy az amerikai kínaiak gyújtogatni kezdenek az őket érő rasszista támadások miatt?

„Az Egyesült Államokban egyre erősödik az ázsiaiakkal szembeni gyűlölet, amely időnként erőszakos cselekményekben is megnyilvánul. A gyűlölet elsősorban a kínaiak ellen irányul, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy minden »kínainak kinéző« emberre kiterjed a gyűlölethullám: koreaiak, vietnámiak, kambodzsaiak, filippínók vagy bármilyen más ázsiai náció tagjai egyaránt elszenvedői a Kína-ellenes hangulatnak.

Ki kell hangsúlyozni, hogy a támadások jelentős része nem csak gyűlölködő megjegyzésekben merül ki, hanem szélsőségesen erőszakos formát öltenek, a támadók kifejezetten a kínainak vélt emberek életére törnek. Nem arról van szó tehát, hogy bedrogozott, zavartan viselkedő ázsiaiakat kell előállítson a rendőrség, és a hatósági eljárás alatt sérülnek meg az áldozatok. Békés járókelőket, időseket, nőket, boltosokat támadnak meg. Teljesen átlagos dolgozó embereket.

Talán ez lehet a magyarázata annak, hogy az ázsiaiak védelmében nem szerveződik össz-amerikai társadalmi mozgalom, nem térdelnek le sportmeccsek előtt a játékosok, illetve középosztálybeli fehér tüntetők nem követelik, hogy az állam törvényekkel segítse elő azt, hogy az ázsiai emberek – különös tekintettel a kínaiakra – könnyebben érvényesüljenek a kulturális, tudományos és gazdasági életben. Az amerikai törvényhozásra sem nehezedik nyomás annak érdekében, hogy tegyék könnyebbé az ázsiaiak letelepedését az Egyesült Államokban.

Mindezek ellenére azonban azt gondolom, hogy Amerika az amerikaiaké, nincs jogom beleszólni abba, hogy ők mit csinálnak az országhatáraikon belül. Remélem, hogy sikerül összekapják magukat minden tekintetben, levetkőzik a frusztrációikat, és kiegyeznek Kínával a béke érdekében. Azt is méltányolnám, ha a mindenkori amerikai vezetés ugyan így viszonyulna a mi hazánkhoz és úgy általában Európához.

Ez azonban hiú ábránd marad, az új elnöki adminisztráció mindent el fog követni annak érdekében, hogy a kínaiak elleni gyűlölet Európára is átterjedjen. A gyűlöletkeltés politikai célja az, hogy a kínaiak ellen hangolt lakosságon keresztül helyezzenek nyomást az európai kormányokra. Ha a választók eléggé utálják a kínaiakat és Kínát, akkor a kormányaik kénytelenek távol tartani magukat az ázsiai óriástól”.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ilyen ez a szemelyvalogatas..., ha nem belulrol, meggyozodesbol jon a joindulat.
Most a fekete a meno, a sarga pedig nem az. Es ezt hivjak nemre, szinre valo tekintet nelkulisegnek.
Hivjak? Hazudjak.

Mos mér mondod ezt? Ott volt a Star Warsban a kínai színésznő, aki kimentette a niggert a lézerágyú torkából, és aszonta neki, "szeretkezz, ne háborúzz" - vagy ilyesmi. A pontos részletekre sajnos nem emlékszem, de ez mélyen belém ivódott, és azóta is véd a rasszizmustól.

Tökéletes!
Javaslom, ha meleg vizet akarsz, akkor előítélet-mentesen legalább annyiszor a kék csapot is nyisd meg, és várj perceket, hátha melegszik!
Ugyanúgy, ha egy kerítést épp szétszedni készülő, őrjöngő rottweiler mellett visz el az utad, nyugodtan nyúlj be a kerítésen, mert egyáltalán nem biztos, hogy harap is!

Pár éve, a valahanyadik folytatásban. Az önfeláldozó nigger bele akart rohanni a birodalmi (vagy valami ilyesmi) lézerágyúba, erre a kínai csaj oldalról vetődött, megmentette, ott csókolództak a jégmezőn, a lézerágyúval meg valami más történt, de arra már nem emléxem. Lényeg, hogy a végén minden jó lett, csak a rasszista Birodalom (vagy mi) még mindig mozgolódik, mert valamiből a producereknek is élni kell. Mondjuk ebből nem fognak, de ők tudják...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés