A Pfizer banánköztársaságnak nevezte Izraelt

2021. április 6. 20:23
Mert a zsidó állam nem fizetett ki egy vakcinaszállítmányt.

Leállította az Izraelbe szánt vakcinaszállítmányait a Pfizer amerikai gyógyszergyártó, mert állítása szerint a zsidó állam még nem fizette ki a legutóbbi 2,5 millió dózist – adja hírül a Jerusalem Post nyomán az Index.

„A Pfizer meglehetősen szokatlanul reagált”

A gyógyszergyártó cég vezetői el sem tudják képzelni, hogyan fordulhatott elő egy ilyen baki egy, a szervezettségéről híres országban, és attól félnek, hogy hogy a legutóbbi választások után éppen újraalakuló kormány nem fog fizetni a jövőben sem. Az izraeli katonai rádió jelentése szerint a Pfizer meglehetősen szokatlanul reagált az Izraelből érkező hírekre, és a fizetési késedelem miatt 

banánköztársaságnak titulálta a zsidó államot. 

A lap értesülései szerint Jeruzsálem valóban nem fizette ki a legutóbbi 2,5 millió dózist, így a vasárnapra tervezett újabb 700 ezer adagot tartalmazó szállítmányt a Pfizer visszatartotta.

A cikk emlékeztet: a közel-keleti eddig 2,6 milliárd sékelt (240 milliárd forintot) költött a vakcinákra, s bár a kormány nem megy bele, hogy milyen áron vásárolták az oltóanyagokat az amerikai cégtől, tudni lehet, hogy úgy sikerült gyorsan, óriási mennyiségre szert tenni, hogy az átlagosnál többet fizettek értük.

Nyitókép: MTI/EPA/Abir Szultan

Összesen 89 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Majd Kína szállít, nekik megéri.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés