A keleti diktatúrákat beengedi, a nyugati egyetemeket elüldözi a kormány

2021. április 6. 15:00

Fekete-Győr András
Facebook
A magyar kormánynak fontosabb egy keleti kommunista diktatúra, mint a nyugati szövetségeseink.

„A 700 milliárdos, kínai hitelből épülő Budapest-Belgrád vasútvonal után újabb szívességet tesz a magyar kormány a Kínai Kommunista Pártnak: 540 milliárdból épül a kínai állami egyetem budapesti kampusza. Csak hogy lássuk az arányokat: ennél a legtöbb évben kevesebbet költött a magyar felsőoktatásra a kormány.

A Direkt36 írása szerint fel sem merült, hogy piaci versenyben dőljön el a kivitelező: kínai hitelből kínai állami cég építheti a kínai befolyást növelő intézményt. Ráadásul egy olyan cégről van szó, amely a világ számos pontján keveredett már korrupciógyanús ügyekbe.

A kínai egyetem beengedése és a CEU elüldözése világos jelzése annak is, hogy a magyar kormánynak fontosabb egy keleti kommunista diktatúra, mint a nyugati szövetségeseink. Mert itt nem csak felsőoktatási együttműködésről van szó: a kínai diktatúra ugyanúgy geopolitikai célokra használja az egyetemeit, így az ügynökképzőként is funkcionáló Fudant, mint a Huawei által építendő 5G-hálózatokat, vagy ahogy Putyin használja Budapestre küldött orosz Nemzetközi Beruházási Bankot. Lesújtó: kínai és orosz kémek játszótere lett Magyarország, Orbán Viktor pedig nem győzi pénzzel támogatni”.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 93 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Legközelebb adok neked egy-két kérdést, hogy tedd fel őket nyugati egyetemeken. Aztán majd meglátjuk.

A Fudan egyetemen természettudományokat is tanítanak. A CEU-n?

Fegyőr, menj a sunyiba! Ami a te szemellenzős kampány-konstrukciód, az valójában így értendő: sokoldalú kapcsolatok egyetemi szinten is, de a Soros-szálláscsinálóknak is be kell tartaniuk a magyar törvényeket. Nehéz felfogásd/rosszindulatod/elvakultságod foglya vagy.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés