Új európai jobboldali pártcsalád formálódóban?

2021. április 5. 10:16

Lattmann Tamás
lattmanntamas.hu
Illúzióink ne legyenek, a kormánypárt és csahosai mindenképpen hatalmas győzelmet fognak majd hirdetni…

„Amit mindenképpen világosan kell látni, hogy akármilyen irányba is mozdulnak majd el a dolgok, annak egyes elemeit nem a Fidesz és nem Orbán Viktor fogja mozgatni, akárki akármit állít, beleértve ebbe a szégyentelen kormány- és Fidesz-propagandát, vagy akár az Orbán Viktor végső nagy bukását minden brüsszeli mennydörgésben előre látó ellenzéki csatornákat és megmondókat. Sőt, még csak nem is a két másik szereplő. Persze, politikusokról beszélünk, akik saját maguk szerint mindent és mindent is irányítanak, kézben tartanak és megoldanak, miközben hol a migránsokat, hol a koronavírust fektetik két vállra, ahogy éppen a közvéleményük elvárja, de ez a történet ennél sokkal több szereplős. (...)

Még számos egyéb szempontot végig lehetne venni, én most azokat ragadtam ki, amik szerintem jelenleg a leginkább fontosak. Most Budapesten még maguk az érintett politikai szereplők is ködösen nyilatkoztak, láthatóan még nincs kiérlelt döntés, vagy jövőbe mutató stratégia. Összességében most az a tippem, hogy nem lesz csoda vagy politikai földindulás, idővel a Fidesz egyszerűen csatlakozni fog valamelyik csoporthoz, nagyjából szinkronban a ’22-es választási kampánnyal, és inkább az ECR lesz az a csoport. A 12 fideszes tag ott a lengyel Jog és Igazságosság után a második legnagyobb csoport lehet, azaz az ECR csoport relatív jelentéktelenségén belül relatív jelentőséget tudnak majd mesélni, ami politikai kommunikációs szempontból létfontosságú kérdés. Ennek megfelelően persze illúzióink ne legyenek, a kormánypárt és csahosai mindenképpen hatalmas győzelmet fognak majd hirdetni…”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 138 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Csahosai", az... jelentkezz inkább megint miniszterelnök-jelöltnek, idióta!

Orbán éjjel ellenőrizte a vakcinaszállítást A X. kerületben.
Véletlenül ott várta az egész KESMA.

Utoljára ilyet Csauseszkunál láttam a bukaresti piacon, amikor szarban volt a gazdaság a hülye döntések sorozata miatt.


Honnan ered a kínaivírus?

Én úgy hallottam, hogy a tobzoskagyík beleevett a denevérlevesbe a vuhani biológiai-fegyver laboratóriumban és akkor a vírus átugrott a zemberre, de előtte megszületett.
Ezért pusztítja a G 20 országait, kivéve Kínát.
A vírusmutánsok meg ott készülnek, ahol az újabbnál újabb kínai szintetikus drog mutációk.

Miért csak az ECR jöhet szóba?
Nézzük másként.
Az EPP-ben 28-an nemmel szavaztak, 4-en tartózkodtak. Ki tudja megmondani , hogy a 28+4 mit fog cselekedni?

Azután ott van az ID 75 képviselővel. Az alapítók között van olasz Északi Liga, a francia Nemzeti Gyűlés és a német Alternatíva Németországért, Finnek Pártja.

Számoljunk!
Fidesz 12 képviselő
EPP-ből ha kiválna 32 képviselő.
ECR 62 képviselő.
ID 75 képviselő

Ez összesen 181 képviselő, amely azt jelentené, hogy az EP legnagyobb frakciója lenne és újra kellene osztani a posztokat a EB-ben, az EP-ben.

Aztán itt van még: ki tudja mi lesz a következő EP választás eredménye?

Egy példa a múltból

Renew Europe története

Májusban a 2019-es Európai Parlamenti választás kampányában az európai listavezetők nyilvános vitájában jelentette be Guy Verhofstadt, az ALDE csoport listavezetője, hogy a választásokat követően az ALDE csoport megszűnik, és a csoport pártjai további európapárti pártokkal együtt új parlamenti csoportot, frakciót hoznak létre. Az így megalakult pártcsoporthoz csatlakoztak a román Mentsétek meg Romániát Szövetség és Szabadság, Egység és Szolidaritás pártok, valamint az Emmanuel Macron vezette francia En Marche.
Az így összeállt frakció 2019. június 12-én hivatalosan létrejött, Renew Europe (Újítsuk meg Európát) néven és a harmadik legnagyobb pártcsoport lett.

,,Arra számított, hogy a az EU-ban a jobboldal előre tör a választáson, ehelyett nagy liberális előre törés történt. ,,

Hamis állítás.

2014 választás után az EPP-nek, szocialistáknak, ALDE együtt 471 képviselő helye volt.
2019 választás után ezeknek együtt 417 képviselő helye lett. Ez 11,5 %-os csökkenés.
Vagyis szó nincs liberális előretörésről.

Az EPP 217-ről 175-re, a szocialisták 186-ról 145-re csökkentek. Az ALDE is csak úgy tudta növelni a tagságát, hogy átalakult és újabb pártok csatlakoztak hozzá. Ugyanakkor nem zárható ki, hogy az EPP mostani vezetésének a magatartása miatt tovább csökken az EPP létszáma.

Nagyon sietsz. Még messze van a napnyugta. Majd 2024 EP választás után térjünk erre vissza.

Közlésed nem több, mint spekuláció. Ennyire futja a papírhasználat?

Értelmiségiként szégyenlem, hogy Lattmann is annak vallja magát. Holott neki erről csak papírja van.......miközben egy sötét bunkó.

A főjogász úr csajozik, ja nem: "csahosozik"

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés